Barış Arslan

1984 Yılında Batman’ın eski İl’i Siirt’ten Milletvekili seçilen merhum Aydın Baran, ANAP lideri Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık yapan merhum Turgut Özal’ın da sevdiği siyasetçiydi. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın yıldönümlerine yöneticiler tam kadro katılırdı. Dönemin eski politikacıları, Batman Çağdaş’a konuk olurdu. İşte petrol şehrinin dününe dair kareleri…

İKİSİ DE BATMAN’I SEVİYORDU

Anavatan Partisi’nin 17. Dönem Siirt-Batman Milletvekili Aydın Baran, vefatının 8. yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Ancak o’nun adı hala bu şehre yaptığı hizmetlerle yaşıyor. 1984 Yılında TBMM’nin yolunu tutan ANAP eski Milletvekili Baran, Batman’ın sorunlarını dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal’a anlatırdı. İkisi de Batman’ı seven politikacılardı. Şimdi ikisi de aramızda değil ama iki güzel politikacı, petrol kentini ‘ilçe’den ‘İl’e taşıdı. İşte Baran ve Özal’dan geride kalan bir kare.

BATMAN ÇAĞDAŞ’IN YILDÖNÜMLERİ

Batman’ın ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş, ‘ilçe’ döneminde gelenekselleştirdiği yıldönümleri, bir başka geçerdi. Yıl 1988. Batman Çağdaş’ın yıldönümü TPAO eski Park Restaurant’ta yapılmıştı. Dönemin Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, eski TPAO Bölge Müdürlerinden Fikret Yöndem, TÜPRAŞ Batman Rafinerisi eski Müdürü Cevat Kocaman, Batman-Siirt eski Baro Başkanı Zeki Ekmen, Batman Çağdaş’ın eski yazarlarından merhum Yaşar Koray ve diğer yöneticilerin bulunduğu o yıldönümü gecesinden arşivimizde bu sararan kare kaldı.

ESKİ POLİTİKACILAR BATMAN ÇAĞDAŞ’TAYDI

Yıl 1997. Yer Gülistan caddesi. Batman Çağdaş Gazetesini ziyaret eden eski politikacılar şimdilerde aktif politikadan uzak. Eski Bakanlardan Ertuğrul Günay, Mehmet Sevigen ve bazı önemli siyasetçi simaların da aralarında bulunduğu CHP heyetini karşılayan Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, heyetle birlikte objektiflere böyle yansımıştı.

ÖZDEMİR’İN İLK VEKİLLİĞİ

Yıl 1996. DYP’den Batman Milletvekili seçilen Faris Özdemir, o dönemler Batman’ın sorunlarını görsel medyaya taşıyıp, bazı sorunların çözüme kavuşmasında rol oynamıştı. O dönemlerde Kanal D’nin Ankara temsilcisi Zülfikar Doğan, Milletvekili Özdemir’i TV’ye konuk etmişti. Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın da katıldığı o program öncesinden hatıra bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim