Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Bir dönemler Valilerin makam araçları ‘Chevrolet’ markaydı. O marka araçlar da tarih oldu. Belediye sarayı hizmete açıldığında Cumhuriyet caddesi gözde güzergahtı. Folklor oyunlarının ustası ise Selahattin Güneri idi. Törenlere renk katan HEM’in usta eğitmeni son 25 yılda petrol şehrine veda etti. İşte Batman’ın nostalji kareleri…

CHEVROLET, VALİLERİN MAKAM ARACIYDI

42 Yıl önce Siirt ve Batman’da incelemelerde bulunan dönemin Bayındırlık Bakanı merhum Şerafettin Elçi, Beşiri-Kıra dağında karşılanışı görülmeye değerdi. Batman’ın 90’lara kadar eski ili Siirt’ti. Dönemin Siirt Valisi o zaman Hüsnü Özkiper’di. Vali Özkiper’e tahsis edilen ‘56-0001’ kırmızı plakalı araçta Bakan Elçi vardı. Kıra dağında karşılamaya gelenler için duran Vali’nin makam aracı objektiflere böyle yansımıştı.

MEYDANDAKİ REFUJLAR DOLMUŞTU

Burası Cumhuriyet caddesi. 27 yıl önce Batman Belediye sarayının açılışına katılan dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı görmek için binlerce kişi o güzergaha akın etmişti. Tarih 7 Mayıs 1992. Merhum Özal, Belediye sarayı önünde halka hitap ediyor. Cumhuriyet caddesi ortasındaki refujlarda merhum Özal’ın konuşmasını pür dikkat dinleyen o kalabalık kitle objektiflerimize böyle yansımıştı.

FOLKLORÜN USTASIYDI

Batman’ın folklor ustası Selahattin Güneri’ydi. Asıl mesleği çiğköfteci olan Selahattin Güneri, 1995 yılına kadar oluşturduğu özel folklor ekibiyle kentteki açılışlara renk katardı. İşte 90’lı yılların başında bir etkinlikte Güneri, halay başını çekerken. Foklor ustası Güneri, şimdilerde Azerbaycan’a yerleşti.

İLÇE DÖNEMİNİN YÖNETİCİLERİ

Yıl 1989. Dönemin Garnizon Komutanı albay Gültekin İnan, Batman eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Başgör ve o dönemler ANAP’ta Siirt Milletvekili olan Kutbettin Hamidi, bir araya geldikleri yemekten bir kare.

Editör: TE Bilişim