Barış Arslan

*Batman’ın eski Valilerinden Necati Develioğlu, 1997-98 yılları arasında görev yaptı. İlerleyen yaşına rağmen etkinlikleri kaçırmayan Develioğlu’na ‘Vali Dede’ lakabı verilmişti. 18 Yıl önce İzciler, kentteki etkinliklerde boy gösterirdi. Ağalar diyarı Gercüş’te uzun süre Başkanlık yapan Bedrettin Ekmen, örnek çalışmalarıyla adından söz ettiriyordu. Bir dönemler Batman’ı 2. Ligde temsil eden eski Belediyespor da artık yok. İşte Batman’ın unutulmayan farklı karelerinden bir kesit daha...

O’NA ‘VALİ DEDE’ DERLERDİ

1997-98 Yılları arasında Batman’da görev yapan Vali Necati Develioğlu, ‘Vali Dede’ lakabıyla anılıyordu. İlerleyen yaşına rağmen etkinlikten etkinliğe koşan Develioğlu, kentte bir yıl gibi bir süreye önemli projeleri sığdırmıştı. Yer: hava limanı yol güzergahında eski Halk Eğitim Merkezi binası. Kursiyerlerin yıl sonu sergisine katılan Vali Develioğlu’na dönemin HEM Müdürü Latif Günay, eşlik etmişti. Batman Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Halit Biliz de o dönemlerde Kanal 72 TV’nin kameramanıydı. İşte Vali Dede’nin elini öpen bir kursiyer objektiflerimize böyle yansımıştı.

BİR DÖNEMLER İZCİLER VARDI

Yıl 2000. Dönemin İzcileri, İnci Kavak’la birlikte Batman’ın eski Valisi Temel Koçaklar, Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale ve eski Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek ile eski Valilik bahçesinde objektiflerimize böyle poz vermişlerdi. O eski İzciler de son yıllarda etkinliklerini rafa kaldırdı.

AĞALAR DİYARININ BAŞKANIYDI

Batman’ın ağalar diyarı Gercüş ilçesinde, uzun süreBelediye Başkanlığı yapan Bedrettin Ekmen, şimdilerde aktif siyasette değil. Başkanlığı döneminde örnek çalışmalarla gündeme gelen eski Başkan Ekmen, dağ kıyısındaki ilçeyi ovaya çekmek için mücadele etmişti. İşte 90’lı yıllarda Ekmen, sevdiği ilçesine kuşbaşı objektiflerimize böyle yansımıştı.

2. LİGDEKİ BELEDİYESPOR

1993-94 Futbol sezonunda Batman’ı 2. Ligde temsil eden Turuncu-Mavili Belediyespor, 16 Mayıs şehir stadının tribünlerini doldururdu. Kapalı ve açık tribünler ise dolup taşardı. O dönemler Belediyespor, Batman’ın futbolunda çığır açmıştı. Kaptanlığını Şafii Çoğun’un yaptığı Turuncu-mavililerin on biri: “Ayaktakiler (soldan sağa) Şahabettin, Hikmet, Yılmaz, Alaattin, merhum Polat ve kaleci Murat. Oturanlar, Metin Fırat, Şafii, Seyithan, Kemal ve Eyyüp.”

Editör: TE Bilişim