Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman’ın Pınarbaşı Mahallesi’ndeki eski boş arsaların yeri şimdilerde apartman doldu. 1983 Yılına kadar Beşiri Kaymakamlığı yapan Selçuk Botsalı, ilçe mezarlığının ihata duvarını ilçe sakinlerinin desteğiyle yapmıştı. 1990’lı yıllara kadar petrol kentinin sayılı yüzme havuzu Esentepe idi. İşte Batman’dan bir kesit kare daha…

BU ALANLAR APARTMAN DOLDU

Burası Batman’ın gözde mahallelerinden Pınarbaşı. 1990 Yılı öncesinde boş arsaların yoğun olduğu Pınarbaşı, petrol şehrinin ‘İl’ oluşuyla nüfusu hızla arttı. Kültür Mahallesi’ne komşu olan Pınarbaşı, gözde semtlerden biri olurken, eski boş alanlar da çok katlı apartmanlara dönüştü. Bir dönemler sudan ucuz olan Pınarbaşı Mahallesi’nde bu alanlar şimdi doldu, taştı.

BEŞİRİ’DEN BOTSALI GEÇTİ

Yıl 1983. Dönemin Beşiri Kaymakamı Selçuk Botsalı, Batman eski İl Genel Meclis üyesi Ahmet Yağmahan’ın da aralarında bulunduğu bazı ilçe sakinleri, mezarlık ihata duvarının yapılması için imece usulü görev yapmıştı. Eski duvar ustası merhum Nuri Usta’nın da aralarında bulunduğu Kaymakam Botsalı ve beraberindekiler, objektiflere böyle yansımıştı. Kaymakam Botsalı, Beşiri ilçesinde adından söz ettiren yöneticiydi.

BİR DÖNEMLER ESENTEPE

Batman’ın Esentepe’si 90’lı yıllara kadar aktifti. Belediye’ye uzun yıllar tahsis ettiği Esentepe’nin, yüzme havuzu, gençlerin akına uğrardı. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü tesislerinin yanı sıra Esentepe’deki yüzme havuz, sıcak yaz mevsiminde dolup taşardı. İlçe döneminde vatandaşların stres attıkları Esentepe’de de o eski manzaralar geride kaldı.

Editör: TE Bilişim