Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Onlar, Batman’ın örnek doktorlarıydılar. 80 ve 90’lı yıllarda şehrin sağlığında onlar bilinirdi. Özel hastanelerin sağlık sorunlarında onlar bilinirdi. Özel hastanelerin artmasıyla birlikte doktorların özel muayeneleri kalkmıştı. Bir dönemler Batman’ın eski SSK hastanesine kendini adayan merhum Dr. İzzettin Sütçü, dönemin politikacılarla da samimiydi. Batman Belediyespor’un 1992-93 sezonundaki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Petrol ile Turuncu-Mavililerin, dayanışması parmakla gösteriliyordu. İşte Batman’ın dününe dair kareler…

İZ BIRAKAN DOKTORLARDI

Uzun süre SSK Hastanesi’nde hizmet veren merhum Dr. İzzettin Sütçü ve Verem Savaş Dispanseri eski Baştabibi Dr. Mahmut Akdağ’ın, yolları eski Özel Şifa Hastanesi’nde kesişmişti. Hafta sonları fırsat buldukça komşu ilçe Midyat’taki kilise ve manastırlarına giden Dr. Sütçü ve Akdağ, objektiflere böyle yansımıştı. 1994 yılında çekilen bu kare de şimdi aramızda sevilen Dr. Sütçü yok. Dr. Akdağ ise emekliye ayrıldı.

ÖZDEMİR, DR. SÜTÇÜ HATIRASI

90’lı Yıllarda DYP İl Başkanlığını yapan Ferit Özdemir’in, yakın dostlarından biri de eski SSK hastanesi doktorlarından İzzettin Sütçü idi. Yıllık iznini zaman zaman Bursa Uludağ ve Yalova’da geçiren Sütçü, yakın dostlarından eski politikacı Özdemir’le hatıra fotoğraf çekmişti. Yıl 1996. Bursa Uludağ’da Dr. Özdemir ve Dr. Sütçü’den geride bu kare kaldı. Dr. Sütçü, 1998’in yaz mevsiminde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etmişti.

KUBBA, ÖZEL HASTANEYİ BÜYÜTMÜŞTÜ

Batman’ın ilk özel hastanesi Şifa idi. Daha sonra Medicalpark Hastanesi’ne dönüşen hastanenin ilk kurucuları arasında yer alan Veysi Kubba, özel sağlık sektörünün öncü isimleri arasında yer almıştı. Eski İlihan otelini petrol şehrinin ilk hastanesine çeviren Veysi Kubba ile Dr. Mahmut Akdağ, 1994 yılında objektiflerimize böyle yansımıştı. Başarılı yönetici Veysi Kubba, Medicalpark’ın Gaziantep ve İzmir’deki hastaneleri de büyütmüştü.

İKİ TAKIM ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMIŞTI

1992-93 Sezonunda Batman’a ikinci kez şampiyonluğu getiren ekip Batman Belediyespor’du. 2. Ligden düştüğü halde bir sezon arayla yine ‘şampiyon’ olmayı başaran Turuncu-Mavililere, o sezon en büyük katkıyı Petrolspor sağlamıştı. Belediyespor’un rakiplerini yenmeyi başaran Kırmızı-beyazlılar, ‘kardeş’ takımın şampiyonluğunu Kristal Park’ta kutlamıştı. O dönemin iki kulübün teknik heyet, idareci ve futbolcuları, Kristal Park girişinde ‘şampiyon’luk hatırasını çekmişti. Aradan geçen 25 yıl içinde Belediyespor eski kulübü kapatıldı. Petrolspor ise TP’den ayrıldı. Mazileri başarılarla dolu iki profesyonel takımı, futbolseverler şimdilerde mumla arıyor.

UNUTULMAYAN POLİTİKACILARDI

Yıl 1995. DYP’den Batman Milletvekili seçilen Faris Özdemir, yine komşu il Diyarbakır’dan aynı partiden milletvekili seçilen komşu il Diyarbakır’ın eski Bakanlarından Salim Ensarioğlu, TBMM’de iki il’in sorunları için bir araya geliyordu. Bir dönemler bölge Milletvekilleriyle sıcak diyalog içinde olan Batman eski Milletvekili Özdemir’in, meclisteki eski odasından bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim