Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

SSK Batman Hastanesinin eski doktorları zor koşullarda görev yaparlardı. Kısıtlı imkanlarla sağlık hizmetini kesintisiz verirlerdi. Türkiye Petrolleri Kristal Park’taki o eski etkinlik ve şenlikler de yok artık. Eski Devlet hastanesi koridorları hastalarla dolup taşardı. İşte Batman’dan dününden farklı kareleri…

DOKTOR ODALARI BÖYLEYDİ

Bir dönemler kentin tek hastanesi olarak bilinen ‘SSK Batman Hastanesi’ sigortalı işçilerin ağırlıklı olduğu Türkiye Petrolleri’nin yanı sıra vatandaşlara da hizmet verirdi. Özel hastaneler açılmayana dek Batmanlılar, daha çok SSK hastanesinde tedavi olurdu. İşte Erzurumlu bir hekimin masasında o dönemlerin eski telefonları ve bazı ilaçlar bulunuyor. Doktor masasında ise ‘SSK Batman Hastanesi’ yazısı dikkat çekiyor.

TP KRİSTAL’DE MANZARA

Türkiye Petrolleri’nde 1990’lı yılların başında hizmete açılan Kristal Park, aynı zamanda petrol kentinin konaklama mekanı sayılırdı. Üst düzey yetkililerinin kaldığı tesis, bir dizi etkinliğe de ev sahipliği yapardı. Yıl 1993. Yer: TP Kristal Park. Aralarında Merhum Dr. İzzettin Sütçü, Petrol Gazetesi yazarlarından Halit Beytüt ve eski futbolcu Recep Başalak’ın da bulunduğu bazı renkli simalar folklor ekibiyle halay çekerken objektiflerimize böyle yansımıştı. TP Kristal Park’ta bu etkinlikler artık geride kaldı.

ÖĞRETMENEVİ’NDE 24 KASIM…

Tarih 24 Kasım 1994. Yer Batman Öğretmenevi. Eski eğitimcilerden Abdülkerim Baş ve Çömçe lokantasının eski aşçılarından Ramazan Usta, Öğretmenler günü için düzenlenen etkinliğe objektiflerimize böyle poz vermişlerdi. Bir dönemler, salon ve tesis yetersizliğinin olduğu kentte bir çok eğitimci, gününü kutlamak için günler öncesinden Öğretmenevi’nde yer ayırırdı. 24 Yıl öncesinde Batman Öğretmenevi’ndeki 24 Kasım gününden bir fotoğraf.

ESKİ HASTANE KORİDORLARI

Burası eski Devlet hastanesi giriş koridoru. Hastane Acil servis kapısından hasta ziyaretine gidenler, görevlilerin uyarısıyla karşılaşırdı. Ziyaret saatine aldırış etmeyenler ile görevliler arasında tartışma yaşanırdı. 2004 Yılına kadar hizmet veren eski hastane, Batman’a yetersiz kalınca 350 yatak kapasiteli hastane yapılmıştı. İşte o küçücük hastanenin acil servis bölümünden yakınlarını ziyaret etmeye gidenlerden bir kare.

Editör: TE Bilişim