Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

‘94 YEREL SEÇİMDE ADAYLARDI

Tam 24 yıl öncesinde yapılan Belediye seçimlerinde Batman’da 6 aday yarışmıştı. Fazilet Partisi’nden merhum Salih Gök’ün kazandığı seçim öncesinde Belediye Başkan adayları bir araya gelip bir birlerine başarı dileğinde bulunmuştu. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan eski Milletvekili Ataullah Hamidi ANAP’tan, eski Milletvekili Faris Özdemir DYP’den, Ekrem Direkçi DP’den, Osman Demir SHP’den ve Aydın Biçici ise YDP’den Batman Belediye Başkanlığına aday olmuştu. Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta bir araya gelen Başkan adayları objektiflerimize böyle poz vermişti. O karedeki eski politikacılardan Salih Gök, şimdi aramızda yok.

BU DA İTHAL HAMPETROL KUYRUĞUYDU

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi’ne 1988-1990 yılları arasında Irak’tan getirilen ithal ham petrol, tankercilerin ekmek teknesiydi. Batman-Hasankeyf karayolunda 10 kilometreyi bulan ham petrol taşıyan tanker kuyruğu yolu trafiğe kapatırdı. Sürücüler, günlerce rafineri boşaltım sahasında beklerdi. İki aracın güçlükle geçebildiği Batman-Hasankeyf karayolunda görünmez kazalar da yaşanırdı. İşte ‘İlçe’ döneminde Batman’ın ekonomisini ayakta tutan tanker sürücülerinden bir kare.

DR. METE, LÖSEMİ ÇOCUKLARLA

Batman eski SSK Hastanesi’nde yıllarca Başhekimlik yapan Dr. Yaşar Mete, lösemi hastalığına yakalanan çocukların can simidi gibiydi. 25 Yıl önce Batman SSK Hastanesi’nde tedavi olan lösemi hastası çocuklara moral veren Dr. Mete, objektiflerimize örnek davranışla yansımıştı. Bu çocukların çoğu şimdi aramızda yok. Dr. Mete, hala Ankara’da çok sevdiği mesleğini sürdürüyor.

BİRİ VAR, BİRİ YOK…

1997 Yılına kadar  Batman Belediye Başkanlığı görevini yapan ve o dönemlerde görevinin başındayken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Salih Gök ile Türkiye Petrolleri eski Bölge Müdürü Talat Atalay, uyumlu yöneticilerdi. Eski Belediyespor Kulüp Başkanı Salih Gök ile Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Talat Atalay arasındaki tatlı rekabet ise görülmeye değerdi. Atalay TP’den emekli olurken, Başkan Gök ise aramızdan ayrıldı. O karede şimdi biri var, biri yok.

Editör: TE Bilişim