Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

TRT BİLGİ YARIŞMASINDA FİNALDEYDİLER

Yıl 1994. TRT’nin ‘İller arası bilgi’ finaline katılan dönemin Batmanlı başarılı öğrencileri TRT Ankara stüdyolarında. İzmir-Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Başkonsolos Yavuz Kül ve Eğitimci Murat Bilen, bilgi yarışmasında finale adını yazdıran Batman’ın başarılı öğrencileriydiler. Bir puanla Türkiye bilgi yarışması  birinciliğini kaybeden o başarılı öğrenciler, şimdi önemli konumdalar. İşte Batman’ın yüz akları objektiflerimize böyle yansımıştı.

O ŞİMDİ KAYSERİ VALİSİ

1999 Yerel seçimlerde Doğru Yol Partisi Batman Belediye Başkan adayı şimdi ki Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’dı. Batman’ın eski eğitim yuvalarından Cumhuriyet ilkokulu ve diğer orta öğrenim okullarını da petrol kentinde tamamlayan Günaydın, bölgede Bitlis ve Şanlıurfa Vali Yardımcılıkları görevinde bulunmuştu. Kastamonu ve Isparta Valiliklerinin ardından son kararnameyle Kayseri Valiliği’ne atanan Günaydın’ın, 20 yıl önce Batman Çağdaş bürosunda çektiği fotoğraftan geride bu kare kaldı.

CUMHURİYET ALANINDA ‘98 HALAYI

Petrol şehrinin ilk meydanı olan Cumhuriyet alanın dili olsa da konuşsa. Kimler, o meydana konuk olmadı ki. Ünlü siyasi parti liderlerinden bürokratlara dek. Kimler geldi, kimler geçti o meydandan. İşte önemli bir kare daha. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Eski Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ekrem Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla ve HEM folklor ustası Selahattin Aslan, Cumhuriyet meydanında halay çekerken onlara halk da eşlik etmiş. 1998’in Cumhuriyet meydanında yöneticiler, halkla Cumhuriyet bayramını böyle kutlamıştı.

ESKİ BAŞKANLARDAN BİRİ YOK

Yıl 1995. Dönemin DYP Batman İl Başkanı Ferit Özdemir, DYP eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Bülbül, Kozluk ilçesinin Bekirhan Belde Belediye Başkanlığı’na seçilen Yahya Demir’i ziyaret etmişti. İki dönem üst üste Bekirhan’da Belediye Başkanlığı yapan Demir, Ankara’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. O ziyaretten de arşivimizde bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim