Barış Arslan

*90’lı Yılların sonunda çocuk felcine yönelik başlatılan kampanyalara esnaf da destek verirdi. Folklor gösterileriyle kampanyalar başlatılırdı. Tekel’den sorumlu Devlet Bakanı Nafiz Kurt, tütün piyasası açılışında 300 işçi alımı sözü verince, Tekel’de yer yerinden oynamıştı. Batman’da iz bırakan eski Valilerden Temel Koçaklar, petrol şehrinden sonra tarihi şehir Mardin’de de görev yapmıştı. İşte Batman’dan bir kesit fotoğraf daha…

AŞI KAMPANYALARI BÖYLE OLURDU

Yıl 1993. Dönemin Sağlık Bakanı Yıldırım Yıldırım Aktuna’nın başlattığı ‘Çocuk felci’ aşısına yönelik kampanya Batman’ın kenar mahallelerindeki sağlık ocaklarında başlatılmıştı. Eski Bakan Aktuna, 2007 yılında hayatını kaybetmişti. O dönemlerde esnafların da bez pankartlarla destek verdikleri kampanyalarda Halk Eğitim Folklor ekibi, renkli gösterilerle dikkatleri üzerlerine toplardı. İşte dönemlerin aşı kampanyasından bir kare.

TEKEL’DE KADRO SÖZÜNÜ TUTTU

Burası eski Tekel Yaprak Tütün İşletme Başmüdürlüğü. Yıl 1994. Eski Tekel’den sorumlu Devlet Bakanı Nafiz Kurt, tütün piyasasının açılışında yüzlerce tütün ekicisine hem iyi başfiyat müjdesi vermişti hem de 300 kişilik kadro vaadinde bulunmuştu. O kadrolar yerel seçim öncesinde Tekel çalışanlarına tahsis edilmişti. Şimdilerde ‘Tekstil kent’e dönüştürülen eski Tekel Başmüdürlüğü’nde kadro sözü veren Kurt, alkışlarla Batman’dan uğurlanmıştı. Bakan Kurt, bir süre önce hayatını kaybetmişti.

İLÇELERİ SEVEN VALİYDİ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar, şehir merkezi kadar ilçeleri de denetlerdi. Dönemin Batman Bayındırlık-İskan İl Müdürü Şükrü Turgut’un da eşlik ettiği Vali Koçaklar, Kozluk Kaymakamlığı’nda objektiflerimize böyle yansımıştı.

CENTİLMEN KAPTANDI

Batman Petrolspor’da iz bırakan futbolculardan Veysel Özdaş, Kırmızı-beyazlı ekibin centilmen kaptanıydı. Aslen Mersinli olan Veysel, bir dönemler Süper ligde mücadele eden Petrolofisispor’un de değişmez futbolcularındandı. İşte kaptan Veysel’in, 1996-97 futbol sezonunda Petrolspor formasıyla Elazığ maçı öncesinde.

Editör: TE Bilişim