Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Batman’ın çekirdeğini oluşturan İluh tepesinde yaşayanların da bir çatı altında toplandıkları ‘İluh Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ 20 yıl önce kurulmuştu. O dernek şimdilerde yok. Eski SSK hastane yolu bir dönemler işlekti. Kazasız gün geçmezdi. 1994 yılında Batman Belediye Başkanlığına seçilen Salih Gök, açılıştan açılışa koşardı. İşte dünden bir kesit kare daha…

İLUHLULAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VARDI

Petrol şehri Batman’ın çekirdeğini oluşturan İluh tepesinde bir dönemler oturanlar arasındaki dayanışma görülmeye değerdi. Yıl 1998. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, Akyürek Mahallesi’nde açılışını yaptığı İluhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurdelasını kesmişti. Eski politikacılardan Ataullah Hamidi, Mehmet Fırat, İluhlular Derneği eski yöneticilerinden İlhami Oran’ın da aralarında bulunduğu o açılıştan bu kare geride kalırken, 20 yıl önce açılan dernek de ilgisizlikten kapandı.

ESKİ SSK YOLU KAVŞAĞI

Burası SSK eski hastanesi Ziya Gökalp ile Raman mahallelerini birbirinden ayıran kavşak. Bir zamanlar hava limanı yolu da olan bu güzergah, 90’lı yılların başında gözde bulvardı. Şimdi ki Turgut Özal bulvarı gibi işlek durumdaki o güzergahta kazasız gün geçmezdi. İşte 90’lı yıllarda SSK eski caddesi kavşağındaki bir kazada hasar gören otomobili merak eden yayalar objektiflerimize böyle yansımıştı.

AÇILIŞLARI SEVEN BAŞKANDI

Belediye Başkanlığı döneminde kent merkezindeki açılışları kaçırmayan merhum Salih Gök, birçok kesimin de takdirini alırdı. Yıl 1996. Batman eski Milletvekili Musa Okçu, Batman eski Vali Yardımcısı, Tarım eski İl Müdürü Erdal Özer ile bir davetli topluluğu, Turgut Özal bulvarında bir işyerinin açılışındaydı. Merhum Gök, kurdelayı keserken o’nu tebessümle izleyenler Okçu ve dönemin Vali Yardımcısıydı. Turgut Özal bulvarı o dönemlerde de yeşil bir manzaraya sahipti.

O RÜYA TAKIM YOK

Futbolda Batman’ı, süper ligin kapısına kadar götüren 1997-98 sezonundaki Petrolspor parmakla gösteriliyordu. Recep, Servet, Okan Öztürk, Okan Babahasan, Reşit, Veysel, Tolga ve Ahmet Acar gibi yıldız futbolcuların forma giydikleri sezon Batman 16 Mayıs şehir stadının tribünleri dolup taşardı. İşte o rüya takımdan geride kalan fotoğraf. Mazisi başarılarla dolu Kırmızı-beyazlı kulübün o günlerini futbolseverler şimdi özlemle arıyor.

Editör: TE Bilişim