Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman ‘İl’ olduğunda şimdi ki Özel İdare Genel Sekreterliği olan binanın temeli 1991 yılında atıldı. 1998 Yılında dönemin Valisi Temel Koçaklar ve Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Siirtli işadamı Fadıl Akgündüz’ün ünlü otomobil mağazası şubesinin açılışına katılmıştı.Türkiye Borsalar Birliği’nin Batman’a kazandırdığı eğitim yuvasında Vali Koçaklar ve Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale, öğrencilerle objektiflerimize yansımıştı. İşte petrol şehrinin dününden birkaç kare.

ÖZEL İDARE ETRAFINDA TEK YAPI YOKTU

Batman, 16 Mayıs 1990 tarihinde ‘İl’ olduğunda Özel İdare Hizmet binası, eski SSK hastanesi binası karşısındaki market bitişiğinde 3 yıl süreyle hizmet verdi. Özel İdare’nin ilk Müdürü ise Hüseyin Yıldırım’dı. Hava limanı bitişiğinde temeli atılan Özel İdare hizmet binasının yapımını Dekar firması üstlenmişti. 31.12.1993 Yılında yapımı tamamlanan hizmet binası o tarihte 6.977.786.961 TL ile ihaleye verilmişti. İşte 24 Yıl önce Özel İdare hizmet binasının kaba inşaatından bir kare.

O KAREDE ARAMIZDA 2 KİŞİ YOK

Yıl 1998. Dönemin Valisi Temel Koçaklar ve Belediye Başkanı merhum Salih Gök’ün de katıldığı Jet-pa otomobil teşhir mağazasının açılışında bir de ‘Jet Fadıl’ lakabıyla bilinen Siirtli işadamı Fadil Akgündüz, vardı. Dörtyol kavşağındaki açılış töreninde renkli simalar da yer almıştı. O karede bulunan Başkan merhum Gök ve ‘Cano’ lakaplı Siirtli Rauf, geçirdikleri kalp krizi sonucu hayata veda ettiler. O açılıştaki törenden de bu fotoğraf kaldı.

TOBB OKULU HATIRASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 1999 yılında Batman’ın kenar mahallesi Huzur’a kazandırdığı eğitim yuvasını beraberinde dönemin Milli Eğitim Müdürü merhum Tevfik Kale ve eski Basın-Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Siraçoğlu ile birlikte ziyaret eden Vali Temel Koçaklar, öğretmen ve öğrencilerle objektiflerimize böyle poz vermişti.   

TRABZONSPOR VE HASANKEYF

Komşu il Siirt, süper ligde mücadele ettiği dönemde Batman’da konaklayan takımlar arasında Trabzonspor da yer almıştı. Hami Mandıralı’nın takım kaptanlığını yaptığı Trabzonspor, Siirt dönüşünde Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te maç yorgunluğunu atmıştı. İşte eski Hasankeyf çarşısında Trabzon’un eski futbolcularından Abdulkadir ve diğer futbolcular Hasankeyf’in tiftik halısını alırken, bir grup futbolsever de Hami’nin etrafını sarmıştı. Trabzonspor kafilesindeki futbolcular, tarihi ilçe Hasankeyf’e hayran kalmıştı.

Editör: TE Bilişim