Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*Bir dönemler Türkiye Petrolleri, BOTAŞ ve TÜPRAŞ gibi petrol sektörlerinin başında Kemal Işık vardı. Eski Tekel caddesi olarak bilinen Gülistan caddesinde 30 yıl hizmet veren Batman Çağdaş’ın duvar gazetesi belleklerde iz bırakmıştı. 16 Mayıs şehir stadında ne yıldız futbolcular ter döktü. İşte Batman’ın dününe dair farklı kareleri…

TÜPRAŞ’TAN IŞIK GEÇMİŞTİ
Yıllarca Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ta görev yaptıktan sonra petrolcülük sektöründeki son günlerini TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü göreviyle sürdüren Kemal Işık, bu kuruluşta iz bırakan yöneticiydi. 1992 Yılında TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin atık arıtma tesisinin açılışına katılan Işık, ‘Çevreci Genel Müdür’ nedeniyle plaketle ödüllendirilmişti. Işık, Genel Müdürlük görevinden ayrıldıktan sonra kısa bir dönem de siyaset de yer almıştı. Eski Genel Müdür Işık, bir süre önce hayata veda etti. Işık’ın, Batman Rafinerisinde geride kalan karesi.

BATMAN ÇAĞDAŞ, BURADA DOĞDU
Tarih 2 Mart 1984… Batman’ın ilk günlük gazetesi  Çağdaş, şimdi ki Gülistan caddesi olarak bilinen güzergahta yayın hayatına başladı. Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum Enver Arslan’ın sahipliğini uzun yıllar yaptığı gazete duvar gazetesi uygulamasıyla da okurların takdirini kazanmıştı. 80’li Yıllarda kimsesiz ve dar gelirli aileler, sorunlarını şehrin ilk günlük gazetesine ulaştırırlardı. İşte o yıllarda engelli bir çocuğun duvar gazetesi önünde bir fotoğrafı.

EĞİTİM YUVALARINDA KURBANLI AÇILIŞ
Yıl 2001... Burası Beşiri-İkiköprü beldesi. ‘Aviske’ diye bilinen İkiköprü’de açılışı yapılan ilkokul binasının açılışına dönemin Valisi İsa Parlak, Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü eski belediye Başkanı merhum Ali Kıyanç katılmıştı. Kurbanların kesildiği o açılışta bazı kurbanlıklar da yöneticiler tarafından azat edilmişti. Açılışta kesilen kurban eti ise beldedeki dar gelirlilere dağıtılmıştı.

NE YILDIZLAR GEÇTİ BU SAHADAN
Burası Batman 16 Mayıs şehir stadı. Önümüzdeki günlerde bu yeşil alan ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek. Batman Petrolspor’un Süper lig mücadelesi verdiği dönemlerde Kırmızı-beyazlıların, idmanlarını taraftarlar kaçırmazdı. Tolga, Faruk, Veysel, Okan Öztürk, Koray ve Devran gibi yıldız futbolcuların forma giydiği o kurumsal takım şimdi yok.

Editör: TE Bilişim