Barış Arslan

*Bir dönemler Batman’da folklor ustası Selahattin Aslan’dı. Her etkinlikte yer alan Aslan’ın yerini kimse doldurmadı. Batman Midyatlılar Derneği’nin açılışını yapan iki renkli sima şimdi aramızda yok. Bir dönemler develerin getirildiği Batman’da renkli görüntüler oluşurdu. İşte Batman’da iz bırakan birkaç kare daha…

FOLKLOR USTASININ YERİ DOLMADI

Batman’da uzun yıllar halk oyunları ile folklor çalışmalarında etkin rol oynayan ve yüzlerce öğrencinin halk oyunlarıyla buluşmasında etkin olan Selahattin Aslan, 15 yıl önce Ardahan’a yerleşti. Batman’ın Halk oyunları ve folklorunun yanı sıra ünlü çiğköfte ve yöresel yemeklerinin de ustası olan Aslan, 1997 yılında dönemin Dicle Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özaydın’la, Batman Üniversitesi’nden önce petrol şehrine Teknik Eğitim Fakültesi müjdesi verince Batman-Diyarbakır il sınırında öğrencileriyle halay çekmişti. İşte o halaydan geride kalan fotoğraf.

O SİMALAR ŞİMDİ ARAMIZDA YOK

Yıl 1996. Merkezi komşu ilçe Midyat’taki Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Batman Şubesinin açılışına dönemin Belediye Başkanı merhum Salih Gök, BATSO eski Başkanı merhum Mehmet Teymur ve Türkiye Petrolleri Batman eski Bölge Müdürü Talat Atalay katılmıştı. Gök ve Teymur, görevlerinin başındayken yaşama veda etmişlerdi. Bir dönemler şehirde önemli çalışmalara imza atan Teymur, Gök ve Atalay, dernek şubesinin açılışında objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN’DA DEVE HATIRASI

90’lı Yılların ortalarında Aydın’dan Batman’a getirilen develer ilgi görmüştü. Kültür Mahallesi Emniyet Müdürlüğü eski park alanına yakın mesafede yavrusuyla getirilen deveyi, Batmanlı öğrenciler sevmişti. Aydınlı deve yetiştiricisi, okul bahçelerine getirdiği deveyi öğrencilerle buluşturduğunda bol bahşiş almıştı. İşte yıllar öncesinden deve ile yavrusunun Batman hatırası.

YOLGEÇEN HANI MAĞARASI YOK ARTIK

Dicle nehri kıyısındaki Yolgeçen hanı mağarasının kirası 5 bin TL ile yaygın medyanın manşetlerine taşınmıştı. Yıl 2000. Dönemin Batman Valisi İsa Parlak, Giresun eski Valisi Ali Haydar Öner ve beraberindeki heyeti Dicle kıyısındaki ünlü mağarada ağırlamıştı. Şimdilerde dolguyla doldurulan o tarihi mağaradan geride iki Vali’nin bulunduğu bu hatıra kare kaldı.

Editör: TE Bilişim