Barış Arslan

**Batman’da 1997 yılında türban yasağını protesto etmeyen isteyenlere izin verilmemişti. Sason ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Güngördü, ilçenin sorunlarını Batman’a taşırdı. İşte Batman’ın futbolunda da düne dair farklı kareler.

 TÜRBAN YASAĞINA KARŞI YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEMİŞTİ

Yıl 1997. O dönemlerde türban yasağı vardı. Yasağı protesto etmek için Bankalar caddesi ile Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık kitleye izin verilmemişti. Dönemin Emniyet Müdürü Emin Körpe, elinde megafon ve telsiziyle kalabalığın önünde durmuştu. Körpe, o an objektiflerimize böyle yansımıştı. 3 Yıl süreyle görev yapan Körpe, daha sonra Muğla’ya atanmıştı.

GÜNGÖRDÜ, SORUNLARIN TAKİPÇİSİYDİ

Sason ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Güngördü, ilçesinin Batman’a bağlandığı dönemlerde Valilik kapısını aşındıran Başkandı. Eski Vali Salih Şarman’la, şimdilerde yıktırılan  eski Valilik binasında sorunlarını anlatan Güngördü ve Şarman’dan geride kalan bir kare.

PETROLLÜ MURAT’A AHDE VEFA

1988-89 futbol sezonunda Kızıltepe deplasmanı dönüşünde Batman Petrolspor kafilesini taşıyan otobüs Midyat-Dargeçit virajında kaza geçirmişti. Batmanlı futbolculardan Murat Kılıçaslan ile Tuncelili Ali, o kazada hayatlarını kaybeden futbol emekçileriydi. TP sitesinin mezarlığında Kılıçaslan’ın mezarını ziyaret eden antrenör Abdulkadir Gayretli, eski yöneticiler ve bazı futbolcular mezarlık ziyaretlerini her deplasman öncesinde gerçekleştirildi.

AMATÖRDE ALTYAPI KIYIMINA SON

Futboldan bir kare daha. Burası 16 Mayıs Şehir Stadı, eski stat zeminin henüz çimlendirilmediği 1986-87 futbol sezonunu amatörlerde müsabakalarını ‘Şehir’ stadında yapıyordu. Amatörlerde kıyıma gidilmemesi için o dönemlerde eski futbolculardan Mehmet Gönülaçar’ın da aralarında bulunduğu bazı futbolcular, Kırmızı-Beyazlı ekibin amatör takımında mücadele ederken “Altyapı kıyımına son” pankartıyla sahaya çıkarken objektiflerimize böyle yansımıştı

Editör: TE Bilişim