Barış Arslan

*Batman Belediyesi önündeki kavşak, 90’lı yılların başında sıcak asfaltla buluşmuştu. CHP eski lideri Deniz Baykal, 1999’da konuk olduğu Batman’da bazı ilköğretim okullarını da ziyaret etmişti. İkiköprü eski Belediye Başkanı merhum Ali Kıyanç, belediye etkinliklerinde öğrencilere kırtasiye jestinde bulunurdu. Batman’ın köy ve mezralarındaki eski Sağlık evleri ise birer birer lojmanlara dönüştü. İşte, Batman’ın dününe dair bir kesit.

90’DA BELEDİYE KAVŞAĞI

Burası, Batman Belediye sarayı önündeki kavşak. 1990’ların başında Belediye’nin sıcak asfalt serimi yaptığı yerlerden biri; Akyürek hemzemin geçidini Cumhuriyet caddesiyle birbirine bağlayan Belediye kavşağıydı. O dönemler sık sık yamalanan Cumhuriyet caddesi ve çevresindeki yollar, Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın gelişi öncesinde adeta Londra asfaltıyla düzenleşmişti. İşte, o kavşağın sıcak asfaltla buluştuğu an.

BAYKAL’IN BATMAN ANISI

CHP’nin eski lideri Deniz Baykal, 1999’da Batman’a konuk olmuştu. Genel Başkanlığı döneminde sık sık Batman’a gelen Baykal, TP Kristal Park tesislerinde ağırlanmıştı. Batman incelemeleri sırasında Baykal, kenar mahallelerdeki okulları da ziyaret etmişti. İşte, Baykal’ın Batman’daki bir eğitim yuvasında sınıfa girerken objektiflerimize yansıdığı o an.

KIYANÇ’IN BAYRAM HATIRASI

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Beldesi’nde uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan Ali Kıyanç, belde de 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı’nda öğrencileri yalnız bırakmazdı. Belde de yapılan bayram törenlerinde öğrencilerle bir arada olan Kıyanç, objektiflerimize böyle yansımıştı. İkiköprü’de iz bırakan Kıyanç, bir süre yakalandığı amansız hastalığa yenik düşmüştü.

SAĞLIK EVLERİ BÖYLEYDİ

Bir dönemler, belde ve köylerde yapılan sağlık evleri, personel yetersizliği yüzünden eğitimcilerin lojmanlarına dönüşmüştü. Burası, Balpınar beldesinin eski sağlık evi binası. Yıl 1989. Batman’a en yakın belde konumundaki Balpınar beldesinde sağlık evi personel yetersizliğinden kapalı olunca beldede kalan eğitimciler binayı lojman olarak kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim