Barış Arslan

*Batman’ın iz bırakan Valilerinden biri de Temel Koçaklar’dı. Batman’dan sonra komşu il Mardin’de de görev yapan Koçaklar, tarihi dokunun korunmasında üzerine düşeni yapmıştı. Eski hükümet konağındaki Adliye binasındaki daracık salon dolup taşardı. Uzun süre Teknik Eğitim Fakültesi olarak hizmet veren bina, daha sonra Rektörlüğe dönüştürüldü. İşte petrol şehrinde düne dair birkaç kare.

İKİ KOMŞU İLDE GÖREV YAPTI

Batman’da 1.5 yıl gibi kısa bir süre görev yapan Temel Koçaklar, komşu il Mardin’de de tarihi dokunun korunmasına yönelik önemli çalışmalarla adından söz ettirmişti. 1998-2000 yılları arasında görev yaptığı Batman’da etkinlikten etkinliğe koşan Koçaklar ‘iz’ bırakan Valilerdendi. İşte Batman Emniyet Müdürlüğü Polisevi’nde 19 yıl önce bir etkinlikte konuşan Vali Koçaklar, objektiflerimize yansıyan tebessüm yüzü.

ADLİYE SALONU DARACIKTI

Şu günlerde yıkımı yapılan Meydan Mahallesi’ndeki eski hükümet konağındaki 1. Kat Adliye salonuydu. Daracık binada yer yetersizliğinden 2 hatta 3 Savcı, bir oda da görev yapmak zorunda kalıyordu. Kamu kurumları arasında bina yetersizliğinin olduğu yer Adliye idi. O binanın salonu dolup taşardı. Duruşmaları olanlar salona sığmazdı. İşte 1989 yılında Batman eski Adliye salonundan bir manzara.

FAKÜLTE BİNASI REKTÖRLÜK OLDU

Yıl 2000. Burası şimdi ki Batman Üniversitesi merkez kampus alanı. 2006 yılına kadar Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne bağlı Teknik Eğitim Fakültesi olarak hizmet verdi. 2000 Yılında dönemin Valisi İsa Parlak, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Dicle Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özaydın, Batman eski Belediye Başkanı Abdullah Akın ve Üniversite Mütevelli heyetinin de aralarında bulunduğu bir heyet, eski fakülte binası önünde objektiflerimize böyle poz vermişti.

İLÇE İLÇE DOLAŞIRDI

1998-2000 yılları arasında Batman’da görev yaptığı dönemde ilçe ziyaretlerine önem veren Vali Temel Koçaklar, dönemin il yöneticileriyle ilçe ve beldelere giderdi. Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta eski Belediye Başkanı Ayhan Işık’ın karşıladığı Koçaklar’ın beraberinde olan Batman eski Milli Eğitim Müdürü Tevfik Kale, Batman’dan ayrıldıktan sonra hakkın rahmetine kavuştu. İşte o yıllar öncesinde Kozluk gezisinden geride kalan bir kare.

Editör: TE Bilişim