Barış Arslan

*Tarihi Hasankeyf’in kalesine çıkan yollar artık kapalı çünkü kale ile aşağı şehrin bağlantısını yapan yol kapandı. Dönemin Kültür Bakanı DSP’li İstemihan Talay, Hasankeyf kalesinde hatıra fotoğrafı çekmişti. Eski milletvekillerinden Faris Özdemir, seçim kampanyalarında mezra, köy, belde ve ilçe demeden gezerdi. Belediye Başkanı merhum Salih Gök, Belediye etkinliklerine il’in yöneticilerini davet etmeyi ilke edinmişti. İşte, şehrin eski kareleri…

BAKAN’IN HASANKEYF HATIRASI

Dönemin Kültür Bakanı DSP’li İstemihan Talay, bölge gezisine çıktığında Batman’ı programına alırdı, çünkü o tarihi ilçe Hasankeyf’e sevdalısıydı. Yıl 2000. Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminin gündemde olduğu günlerde eski Bakan Talay, Hasankeyf kalesinde çeşitli incelemelerde bulunmuştu. Kale’deki Bizans dönemine ait saray önünde Dicle nehrinin sessiz ve derin akan suyunu izlerken, eski Bakan Talay objektiflerimize böyle yansımıştı.

AKYÜREK’TE İZ BIRAKAN MUHTARDI

TP Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski çalışanlarından ve Akyürek mahallesinde uzun yıllar muhtarlık yapan merhum Ahmet Günbat, memleketi Urfa’dan çok Batman’la yanıp tutuşuyordu. TP’nin etkinliklerine ailesiyle birlikte katılan emektar muhtar Günbat, kız çocuğuyla yıllar önce Kristal Park’ta objektiflerimize böyle poz vermişti. Muhtar Günbat, Batman’dan sonra yerleştiği memleketi Şanlıurfa’da yaşama veda etmişti.

SEÇİM BÖLGESİNİ ADIM ADIM GEZERDİ

2 Dönem Batman Milletvekilliği yapan Faris Özdemir, 1995 yılında genel seçimlere iddialı hazırlanmıştı. Eski politikacı Özdemir, Batman’ın mezra, köy, belde ve ilçelerini ekibiyle birlikte adım adım gezmişti. Batman’ın eski iş adamlarından Şehmus Demir, Zeki Altun ve Tayyip Kırşan’ın da aralarında bulunduğu kalabalık partili kitle, Kozluk ilçesindeki bir köyde böyle karşılanmıştı. İşte Özdemir’in ilk seçim kampanyasından geride kalan bir kare.

BELEDİYE ETKİNLİKLERİ MEYDANDA OLURDU

1994-97 Yılları arasında Batman Belediye Başkanlığı yapan merhum Salih Gök, Belediye’nin etkinliklerini meydanda yaparken il yöneticilerini de davet etmeyi ihmal etmezdi. İşte, şimdi ki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın Batman Vali vekilliği yaptığı dönemde eski protokol bir arada. Eski Başkan merhum Gök ve beraberindeki yöneticilerinden bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim