Barış Arslan

*25 Yıl öncesine kadar politikacılar toplantılarda bir araya gelir, seçimler öncesinde bir birlerine başarı dilerdi. Batman’da iz bırakan eski Valilerden Temel Koçaklar, eşi Sabahat hanımla yaşlıları ziyaret eder, arada sırada kentin kenar semtlerini gezerdi. İşte eski politikacılar ile iz bırakan yöneticilerden kareler.

BÖLGE VEKİLLERİ GAP’TAYDI
Yıl 1996. Dönemin Batman Milletvekilleri Faris Özdemir, Ataullah Hamidi, Alaattin Sever Aydın ve Musa Okçu’nun da aralarında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu’daki bölge Milletvekilleri, Ankara’da GAP İdaresi’nde bölgenin sorunları için bir araya gelmişti. O önemli toplantıyı takip eden Batman Çağdaş, o anı böyle görüntülemişti. Şimdi o eski vekillerin çoğu aktif siyasetten uzaklaştı.

TÜRK, ESKİ VALİLİK KONAĞINDA
Eski Adalet Bakanı Sami Türk, 1998 yılında ziyaret için geldiği Batman’da, şu günlerde yıkım işlemleri süren eski hükümet konağında ağırlanmıştı. Dönemin Valisi Temel Koçaklar’ın makamında oturan eski Bakan Türk, 20 yıl öncesinde Batman’ın sorunları hakkında brifing almıştı. Bakan Türk, daha sonra milli güreşçi Mehmet Emin Şimşek’in adının verildiği okulun açılışına katılmıştı. İşte, eski Bakan ve eski Valinin sohbet ettiği andan bir kare.

ESKİ SİYASETÇİLER BİR ARADA
1999’da İktidar olan DSP Batman İl Başkanı Eşref Acet’ti. 1999 genel seçimi öncesinde DYP’den Milletvekili adayı olan Faris Özdemir, 3. kez milletvekili adayı olmuştu. Parti ziyaretleri sırasında DSP il teşkilatının bulunduğu Japon pasajı arkasındaki binayı ziyaretinde DSP İl Başkanı Eşref Acet ile tokalaşıp başarı dilemişti. DSP eski Sason ilçe Başkanı Nevzat Çelik, Kozluk eski DSP ilçe Başkanı Şirin Kırdar da o anda objektiflerimize böyle yansımıştı.

YARDIMSEVERDİ
1998-1999 yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar’ın eşi Sabahat Koçaklar, yaşlı ve kimsesizleri yalnız bırakmamak için zaman zaman etkinlik düzenlerdi. Yıl 1999. Batman Emniyet Müdürlüğü Polis Evi’nde dönemin Valisi Temel Koçaklar’ın eşi Sabahat hanım, bir dedeyle sohbet ederken o sıcak atmosferden geriye bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim