**Hızla gelişen Batman’da birçok unsur gibi ova da değişti. 1980 ve 1990’lı yıllarda Batman ovası pamukla kaplıydı. Bölgenin en kaliteli pamuğu Batman’da yetişirdi. Şehrin diğer kareleri de petrol kentinin hızla değiştiğini gösteriyor. İşte şehirde iz bırakan birkaç kare daha.

BATMAN OVASI DA DEĞİŞTİ
Bir zamanlar Çukurova’ya kaliteli pamuk yetiştiren il; Batman’dı. 1980 ve 1990’lı yıllara kadar ovanın dört bir yanı ‘beyaz altın’ olarak bilinen pamuktan geçilmezdi. Çiftçi iyi prim yapan ürün olan pamuğa yönelirdi. Son yıllarda ise yöre çiftçisi daha çok mısır ekimini tercih edince pamuk unutuldu. İşte şimdi ki Batman-Kozluk karayolu üzerinde dönümlerce ekili alanda yıllar öncesinden bir pamuk tarlasından bir manzara.

İKİSİ DE ARAMIZDA YOK
Yıl 1993... Yer TP Kristal Park... TP’de iz bırakan Bölge Müdürü Mehmet Yamaç’tan sonra kısa dönem Bölge Müdürlüğü’nü yapan Aydın Sarar’ın konuklarından bir kare. O dönemlerde Batman Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ataullah Hamidi yanında oturan ANAP Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili ve TPAO Batman eski Bölge Müdür Yardımcısı Şeref Ekinci ile TP eski Bölge Müdürü Erdal Ahıska yemekte bir arada. Bu karede olan eski milletvekili Sevgili kutsal topraklarda, TP eski Bölge Müdür Yardımcısı Ekinci ise geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

KÜLTÜR, 90’LARDA BÜYÜDÜ
30 Bini aşkın nüfusuyla Batman’ın en büyük semtinin yanı sıra modern mahalle unvanını da elinde bulunduran Kültür, 1990’larda büyüdü. Petrol-İş sendikasının 206 Evler ve 100 Evler konutlarını 1980’lerin sonlarında kazandırdığı Kültür Mahallesi hızla gelişti. İşte 1990’da TEDAŞ’ta çalışırken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata veda eden Hasan Dalgıç, konut yaptırdığı Kültür’de objektiflerimize böyle yansımıştı.

GÜLTEPE’DEKİ SİTE
Cumhuriyet ve Şirinevler mahallerinin ortalarında kalan eski küçük sanayi sitesine alternatif olarak yapılan Gültepe mahallesindeki yeni küçük sanayi sitesinin kaba inşaatı, 1991 yılında tamamlandığında ne havalimanı yolu güzergahı işlekti ne de sitenin etrafında çok katlı binalar vardı. Şehrin 2. Sitesi şimdilerde modern bir semtin ortasında kaldı.

Editör: TE Bilişim