Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

Batman, 90’da  ‘il’ olduktan sonra bazı sanatçıların ilgi odağı olmuştu. İzzet Altınmeşe’nin verdiği ilk konserden sonra tanınan sanatçılardan Hakan Taşıyan, Batmanlı sanatçı Veysi Güney’le birlikte ikinci konseri vermişti. Eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal da Batman’a sık gelen politikacılar arasındaydı. İşte Batman’ın nostaljik kareleri.

SANATÇILAR KONSER İÇİN BATMAN’DAYDI

16 Mayıs 1990’da ‘il’ olan Batman’da, Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın isteği üzerine İzzet Altınmeşe ve Huri Sapan, Cumhuriyet meydanında unutulmaz bir konser vermişti. 2’nci konser için bu kez tanınan sanatçılardan Hakan Taşıyan petrol kentindeydi. Batmanlı sanatçı Veysi Güney’le birlikte konser veren Taşıyan’a eski Batmanlı sanatçılardan Latif Eren, Mehmet Şanses ve bağlama ustası Sait Eren de eşlik etmişti. İşte o konser öncesinden sanatçıların objektiflerimize yansıyan karesi.

KORKUT ÖZAL’IN BATMAN SEVGİSİ

Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kardeşi ve eski Bakan Korkut Özal, Güneydoğu Anadolu bölgesinde en çok Batman’a gezi düzenlemişti. Ağabeyinin Başbakan olduğu dönemde belli aralıklarla Batman’a gelen Korkut Özal, Batman-Diyarbakır il sınırında Malabadi’de böyle karşılanmıştı.

BURASI BATMAN-GERCÜŞ YOLU

Yıl 1992-93. Bir dönemler tek şerit olan Batman-Gercüş karayolu, sürücülerin korkulu rüyasıydı. Özellikle Hasankeyf-Gercüş karayolunda 2 aracın yan yana geçmesi mümkün değildi. Gercüş’ün Batman’a bağlanmasının ardından ‘ağalar diyarı’ olarak bilinen Gercüş ilçesinin yolu genişletilmişti. Bir dönemler bu yolda ‘Hazal’ filminin başrolünü üstlenen Türkan Şoray ve Talat Bulut da bu yolda 70’li yıllarda film çevirmişti.

KIZ MESLEK LİSESİ’NİN İLK MÜDİRESİ

Aslen Eskişehirli Aynur Yetişkin, Batman Kız Meslek Lisesi’nin ilk müdiresiydi. Uzun yıllar lisede görev yaptıktan sonra TED Koleji’ne de kısa bir dönem eğitimcilik yapan Yetişkin, 10 yıl önce emekli olduktan sonra memleketinin yolunu tutmuştu. İşte örnek eğitimci Yetişkin’in, Kız Meslek Lisesi’ndeki görevine veda ederken objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim