Öyle bir değişti ki Batman

Barış Arslan

*1992 Yılında Batman Valiliğine atanan aslen Osmaniyeli Zeki Şanal, 9 ay süreyle görev yaptığı petrol kentinde o dönemlerde koordinasyon kurulu toplantılarını Türkiye Petrolleri tesislerinde yapardı. Turgut Özal bulvarı refujundaki yükseklik ise yarım metreyi buluyordu. Eskiden Bakan karşılamalarında kurban kesilirdi. Batman’ın dününe dair karelerden bir kesit daha...

ŞANAL’IN İLK KOORDİNASYON TOPLANTISI

Batman’ın ilk Valilerinden Tuncer Perçinler ve Sami Seçkin’den sonra 1992 yılının Şubat ayında Batman’a atanan Osmaniyeli Vali Zeki Şanal, 8.5 ay süreyle görev yaptı. ‘İl’ olduğunda Batman Valiliği toplantı salonu yoktu. Toplantılar daha çok Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü’nün tesislerinde yapılırdı. O dönemlerde henüz bir yılını bile doldurmayan Batman’da, iki Vali kısa aralıklarla yer değiştirmişti. Üçüncü Vali olan Şanal, başkanlığında TP tesislerinde yapılan koordinasyon kurulu toplantısına dönemin Belediye Başkanvekili Aydın Biçici ve İl Planlama Müdürü Sabahattin Azazi katılmıştı. İşte 92’deki koordinasyon kurulundan bir kare.

REFUJ YÜKSEKLİĞİ YARIM METREYDİ

Yıl 1994. Turgut Özal bulvarındaki orta refujların yüksekliği yarım metreyi buluyordu. Belediye’deki ekipler refuj taşlarını ‘sarı-beyaz’ renge boyattıklarında objektiflerimize böyle yansımıştı. Daha sonra o devasa refujlar yol ortasından kaldırıldı. Trafik daha rahat işledi. Turgut Özal bulvarı da o eski görünümden uzaklaştı. İşte 25 Yıl önce Turgut Özal bulvarının manzarası.

BAKANLAR BÖYLE KARŞILANIYORDU

Eski Devlet Bakanı Necmettin Cevheri ve eski Milli Savunma Bakanı Nevzat Ayaz’ın, Batman’a gelişlerinden eski hava limanı terminalinde karşılanışlarından bir kare. Yıl 1996. Batman hava limanı çıkışında kesilen kurbanlarla karşılanan eski Bakanlar Cevheri ve Ayaz’a, kurbanlıkların kanları alınlarına sürülmüştü. Eski Bakanların karşılama törenlerinden bu fotoğraf karesi geride kaldı.

EKMEN’LE BİR ÖDÜL TÖRENİNDE

İnsan Haklarından sorumlu eski Devlet Bakanı Adnan Ekmen, Bakanlığı döneminde 1994 yılında başkente ‘yılın gazetecilik’ ödülünü alan Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ı kutlamıştı. Emekli eğitimci Saadettin Vergili’nin de bulunduğu ödül töreninde Arslan, başarısını kutlayan konuklarla hatıra fotoğraf çekmişti. İşte o ödül töreninden bir kare.

Editör: TE Bilişim