Barış Arslan

*Türkiye Petrolleri’nde uzun yıllar Jeoloji mühendisi olarak görev yapan eski Devlet Bakanı Esat Kıratlıoğlu, eski Başbakan Tansu Çiller’in gözde Bakanlarındandı. Bakanlığı döneminde de Batman’a gelen Kıratlıoğlu, sorumluluğundaki eski Köy Hizmetleri teşkilatında incelemelerde bulunmuştu… 2000’li yılların başına kadar Batman Milli Eğitim Müdürlüğünü yapan Fazıl Kardaş ise Batman’da eğitimdeki başarı çıtasını yükselmişti. Sanat sokağında ise değişmeyen tek yer Köşem Çayevi. İşte Batman’ın dününden kareler.

TPAO’YA YILLARINI VEREN ESKİ BAKAN
60’lı ve 70’li yıllar arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde Jeoloji Mühendisi olarak görev yapan Esat Kıratlıoğlu, Başbakan Tansu Çiller döneminde de Devlet Bakanlığına atanmıştı. Gençlik yıllarının geçtiği Batman’a aralıklarla konuk olan Kıratlıoğlu’na, dönemin OHAL eski Valisi Ünal Erkan eşlik etmişti. Bakanlığı döneminde Köy Hizmetlerinin bağlı olduğu Kıratlıoğlu, Batman Havalimanına helikopterle inerken objektiflerimize böyle yansımıştı.

EĞİTİMDE ÇITAYI YÜKSELTEN MÜDÜR
1999-2002 Yılları arasında Batman Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fazıl Kardaş, eski ÖSYM sınavlarında Batman’ın ilk 16’da yer almasında önemli etken oluşturmuştu. Dönemin başarılı Milli Eğitim Müdürü Kardaş, derslik sayısının artırılmasında da etkili olmuştu. Kardaş’ın bir köyde inşaat halindeki okul hakkında bilgi alırken yanında da eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İzzettin Seçkin’in de bulunduğu andan bir kare.

DEĞİŞMEYEN TEK ÇAYEVİ
Batman Sanat sokağında yıllardır müşterilerine kaliteli çay ikram eden Köşem Çayevi, adres değiştirmeyen tek mekan. Turgut Özal Bulvarı ile Sanat sokağında birçok işyeri adres değiştirirken Köşem Çayevi hep sokağın girişindeki mekanda hizmet verdi. İşte Köşem Çayevi’nin yıllar öncesine ait bir karesi. Hala bu mekanın adı Köşem Çayevi.

NASIROĞLU, EMEKÇİLERİN YANINDAYDI
Bu yılın başında geçirdiği kalp krizi sonucunda aramızdan ayrılan hayırsever iş adamı Necat Nasıroğlu, bir dönemler Petrol-İş’in Genel Başkanlığını yapan Münir Ceylan’ın da yakın dostuydu. Genel Başkanlığı bıraktıktan sonra iş dünyasına atılan eski Petrol-İş Genel Başkanı Münir Ceylan, merhum Nasıroğlu’yla sık sık bir araya gelir, görüşlerini alırdı. İşte Nasıroğlu’nun yıllar önce şimdiki Şato’daki eski lokantada ağırladığı Ceylan’la geride kalan karesi.

Editör: TE Bilişim