Barış Arslan

*1994’te DYP-SHP koalisyonunda Başbakan Tansu Çiller ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Cumhuriyet meydanına konuk olduklarında beraberlerinde dönemin Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş te vardı. Meydanda Batmanlılara seslenen eski Başbakan Çiller, o dönemlerde ekonomi ağırlıklı projelere dikkat çekmişti. 90’lı yıllarda Irak’tan Batman’a gelen ithal petrol nedeniyle Rafineri önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. İşte petrol şehrinin dününden kareler.

MEYDANDA ÇİLLER VE KARAYALÇIN

Cumhuriyet meydanı bi çok siyasi partinin liderini konuk ettiği gibi 1994 yılında da dönemin Başbakanı Tansu Çiller ile Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ı ağırlamıştı. Başbakan Çiller’e, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, Enerjiden sorumlu eski Bakan Mehmet Gölhan ve üst düzey bürokratlar da eşlik etmişti. 90’lı yıllardaki teşvikli yatırımlarla gündeme gelen Batman’a, eski Başbakan Çiller, ekonomi ağırlıklı projeler vaat etmişti. İşte o geziden geride kalan fotoğraf.

HASANKEYF’TE OKÇU MEVZİSİ!

Tarihi Hasankeyf kalesini koruyan eski okçuların mevzilerinden biri de Karaköy yolu üzerindeki güzergahtır. Şimdilerde ulaşıma kapatılan tarihi yol güzergahında, darphanenin arka bölümündeki okçuların nöbet tuttuğu yerde okçular sığındıkları mevzide sadece ok kullanabilecekleri yapabilecekleri yerde tarihi ilçenin güvenliği sağlıyorlardı. İşte yıllar önce Batman Çağdaş’ın kalede görüntülediği okçuların gözetleme kulesi.

POLİTİKACI VE YÖNETİCİLER İÇ İÇEYDİ

Yıl 1996. Dönemin Batman Valisi Salih Şarman ile eşi Zehra Şarman’ın bulunduğu etkinlikten bir kare. Eski Kültür Merkezi konferans salonunda DYP eski Milletvekili Faris Özdemir, eski Devlet Hastanesi Başhekimi ve Fazilet Partisi Milletvekili Alaattin Sever Aydın, FP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat vatandaşlarla birlikte etkinliğe katılırken, objektiflerimize böyle yansımışlardı.

İTHAL HAM PETROL KUYRUĞU

90’lı Yılların başında Irak’tan TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ne getirilen ithal ham petrol, tanker kuyruğu oluştururdu. TÜPRAŞ eski dolum tesisleri önünden Akça köyüne kadar kuyruk oluşturan tanker sürücüleri, boşaltım işlemlerinin hızlandırılması için dönemin rafineri işletmecilerini uyarırdı. İşte Karayolları Şube Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturan tankerlerden bir manzara.

Editör: TE Bilişim