Barış Arslan

*1986 Yılına kadar Batman’da konserlerin verildiği mekanlardan biri de Atatürk parkıydı. Bir dönemlerin arabesk sanatçısı Hüseyin Altun ve küçük Emrah gibi eski sanatçıların konser verdiği yer şimdi ki Atatürk parkıydı. 1991 yılında Fransa-Paris’e yerleşen bağlama ustası Yalçın Söğüt, Batman’a gelen sanatçılara eşlik ederdi. Yerel sanatçılar bir de hava lokalinde konser verirlerdi. İşte eski Atatürk parkının da aralarında bulunduğu petrol şehrinin farklı fotoğraflardan bir kesit.

KONSERLER ATATÜRK PARKINDA VERİLİRDİ

Yıl 1982. Yer Atatürk Parkı. Organizatör ve menajer Yüksel Gök’ün, Batman’a getirdiği sanatçı Hüseyin Altun, o dönemler şehir dışında olan şimdiki Atatürk parkında muhteşem bir konser vermişti. Şimdilerde yaşamını Fransa’nın başkenti Paris’te sürdüren bağlama ustası olan Batmanlı sanatçı Yalçın Söğüt ile İstanbul’dan getirilen ‘darbukacı boncuk’ lakaplı arabesk sanatçısı Hüseyin Altun’a eşlik ederken,  Atatürk parkının 38 yıl öncesinin manzarası böyleydi.

ESKİ HAVA LOKALİNDE KONSERLER VERİLİRDİ

Burası Batman eski hava lojmanları tesisleri içinde bulunan lokal. Hafta sonları Atatürk parkının yanı sıra hava lokalinde de konser veren Batmanlı eski sanatçılardan üç renkli sima bir arada. Bağlama ustası Yalçın Söğüt, gitarcı Rauf ve eski sanatçılardan Adnan Kerse, program öncesi son hazırlıklarını yaparken objektiflerimize böyle yansımışlardı. 35 yıl öncesinin bu renkli geceleri artık geride kaldı.

ÇOCUKLARIN MEYDAN HATIRASI

Batman’ın tarihi meydanı olan Cumhuriyet alanı bir dönemler şehrin hareketli yeriydi. Şimdiki Turgut Özal Bulvarı’nın olmadığı dönemlerde kahvehane ve diğer mekanlar daha çok eski çarşı merkezi ile Cumhuriyet alanı etrafındaydı. İşte yıllar önce okulların tatile girmesiyle birlikte ailelerin geçimine katkıda bulunmak isteyen küçük seyyar satıcılar objektiflerimize böyle poz vermişlerdi. Bu fotoğraf 28 yıl önce Cumhuriyet alanında çekildi.

O ARTIK ARAMIZDA YOK

Kültür mahallesindeki eski Özel İdare binasında İl Koordinasyon Kurulu toplantısından bir fotoğraf. 1996-97 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı ve daha sonra Büyükelçilik te yapan Musa Kulaklıkaya’nın yanında oturan ise İl Planlama Müdürü Mehmet Şeref Yağdıran’dı. Bir süre önce yakalandığı hastalığa yenik düşen eski İl Planlama Müdür vekili Yağdıran ile Vali Yardımcısı Kulaklıkaya’dan geriye bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim