Barış Arslan

*1999 Yılında eski genel ve yerel seçimler de adaylar, Batman’ın kenar mahallerini sokak sokak gezerdi. 1999’da CHP milletvekili adayı Eşref Tarhan, İpragaz başta olmak üzere birçok mahallede yağmur çamur demeden gezerdi. Diğer partilerde de adaylar birbirlerini ziyaret edip başarı dilerdi. Bazı mağazaların açılışlarında içecek ikramında izdihamla karşılaşırdı. İşte dünü anlatan kareler…

YAĞMUR ÇAMUR DİNLEMEYEN ADAYDI

Yıl 1999. CHP Batman eski Milletvekili adayı Eşref Tarhan, aktif politika döneminde partisine öz verili çalışmıştı. ‘İpragaz’ adıyla bilinen ‘Cudi’ Mahallesinde sokak sokak gezen Tarhan, ekibiyle birlikte seçmenlerden destek istemişti. Yağmur çamur demeden Batman'ın mahallerini dolaşan Tarhan, 19 yıl önce Cudi mahallesinde bir seçim çalışmasında objektiflerimize böyle yansımıştı.

PARTİLER ARASI ZİYARET

1996 seçimlerinde Milletvekilliğine aday olan Yeniden Doğuş Partisi Batman eski İl Başkanı Aydın Biçiçi, Bankalar caddesi Biçiciler sokağındaki seçim lokalinde dönemin CHP heyetini ağırlamıştı. Sempatik aday Biçici ile CHP heyeti arasındaki o sıcak karşılamadan geriye kalan bir fotoğraf.

AÇILIŞLARDA İZDİHAM

2000'li Yıllarda Batman'da açılan mağazalar, renkli açılışlarla gündemdeydi. Cumhuriyet caddesindeki İstiklal Mobilya'nın açılışında gençler ile çocuklara ücretsiz dağıtılan kola ve diğer içecekler yüzünden izdiham yaşanmıştı. Şimdiki açılışlarda ise o eski ikramlar artık yok. İşte İstiklal Mobilya mağazasının açılışından bir fotoğraf. Mağaza önünde bekleyenler, içecek arabasının etrafını böyle sarmıştı.

ÖĞRENCİLERİN GİYSİ SEVİNCİ

Yıl 1998. Burası Güneykent Mahallesindeki Necat Nasıroğlu İlköğretim Okulu. Bir dini bayram arifesinde bir hayırseverin dağıttığı giysiler, dar gelirli çocukların yüzünü güldürmüştü. Okul çıkışında öğrenciler aldıkları giysilerle evin yolunu böyle tutmuştu.

Editör: TE Bilişim