Barış Arslan

*Batman’ın eski liselerinin fiziki yapısı da öğrencilerin kıyafetleri de değişti. Eski öğrenciler, kısıtlı imkanlarla eğitim yolunu tutarken şimdilerde o eski eğitim yuvalarının fiziki yapısı tarih oldu. İşte Batman’ın eski manzaralarından bir kesit daha.

BURASI ESKİ BATMAN LİSESİ BAHÇESİ

1977-78 Eğitim öğretim sezonunda Batman lisesinden mezun olmaya hazırlanan bir grup genç bir arada. Bu öğrencilerin bir bölümü şimdi yurt dışında, bazıları ise Batman’da. Batman lisesinin bahçesinde bir araya gelen Servet Tunç, Şehmus Bilicen, Sedat Özen, Şaban Tatargan, Hakkı Bat, Veysi ve Mehdi Yakar objektiflere böyle poz verirken, şimdilerde yıkılan o eski lise binası ile lojmanları da gölgelerinde kalmış. İşte Batman lisesinin 9 eski öğrencisinden geriden kalan kare.

DOLUM GEÇİDİNDE MANZARA

Yıl 1992. Burası Tüpraş Rafinerisi dolum geçidinin güzergahtı. Bariyerin olmadığı dönemlerde görünmez kazalara her gün yenileri ekleniyordu. DDY’nin yıllarca bariyer yapamadığı o kavşakta yolcu ve yük trenleri, araçlarla iç içe olurdu. İşte araç ve trenlerin bir arada olduğu o hemzemin kavşakta yıllar öncesinin bir manzarası. DDY Malatya Bölge Müdürlüğü yıllar sonra bu kavşağa bariyer kazandırmıştı.

ESKİ VALİLER BİR ARADA

Yıl 1996. Dönemin Diyarbakır Valisi Hatip Doğan ile Adıyaman eski Valisi, DYP Batman eski Milletvekili Faris Özdemir’in, başkent’teki makamında komşu il Diyarbakır ile Adıyaman Valileri’nin sohbetine bir de Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, katılmıştı. İşte Başkent’teki o sohbetten geride kalan bir kare.

UNUTULMAYAN BAKAN CEVHERİ

Aslan Şanlıurfalı olan eski Devlet Bakanı Necmettin Cevheri, bölgede en fazla gezi düzenlediği illerden biri de Batman’dı. Bakanlığı döneminde memleketi Şanlıurfa kadar Batman’a konuk olan Cevheri, ağırlandığı Türkiye Petrolleri Kristal Parkı’ndaki garson ve diğer görevlilere de teşekkür etmeden ayrılmıyordu. İşte 1995 yılında Batman Çağdaş’a konuşan eski Bakan Cevheri’den bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim