Barış Arslan

*Batman Çağdaş, fotoğraflarla bir kentin hikayesini anlatıyor. Şehrin dününe dair ne varsa ‘petrol şehrinin’ ilk günlük gazetesi, sararan arşivini okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor. İşte şehrin dününden birkaç kare…

BU GÖZDE YER AVM OLDU

Batman Belediyesi’nin uzun yıllar Makine İkmal ve Onarım Müdürlüğü olarak kullandığı bu alan 2004’ten sonra yıkıldı. Şimdi ki Batman Park AVM alanı olan şehrin bu gözde yerinde bir dönemler Batman Belediyesi, yeni aldığı araçların tanıtımını kapı girişinde yapardı.

İLK ÖZEL HASTANENİN BAŞHEKİMİ

Açıldığında ‘Şifa hastanesi’ olarak bilinen Medical hastanesi başhekimleri arasında Mahmut Akdağ geliyor. Kısa bir dönem Verem Savaş Dispanserinde görev yapan Akdağ, daha sonra geçiş yaptığı Özel hastanede başhekimlik görevine kadar yükseldi. İşte 90’lı yıllarda Dr. Akdağ, basın mensuplarına hastanede tanıtımını yaptığı cihazların önünde objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN ÇAĞDAŞ’IN YILDÖNÜMÜ

Yıl 1987. Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, 4. yayın yılını TPAO Park Restaurant’ta kutlamış. O dönemler ‘ilçe’ olan Batman’ın o dönemlerin yöneticilerinin tam kadro katıldığı yıldönümü etkinliğinin üzerinden 32 yıl geçmiş. TPAO’nun bir dönemler sıcak sohbetlerin olduğu Park restaurant’ın konukları arasında TPAO’da iz bırakan eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Başgör, basın emekçilerinden Veysi Uzunboylu, eski politikacı Salih Aktan, Batman Çağdaş kurucusu merhum Enver Arslan, Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ve Petrolspor eski antrenörü Nihat Tan, Batman Çağdaş’ın yıldönümünde dönemin protokol mensuplarıyla bir arada.

DİCLE KIYISINDA PAMUK

Burası Dicle nehri kıyısı. 1990’lı yıllarda pamuk bölgenin yaygın ürünlerinin başında gelirdi. Şimdi ki mısır tarlalarının yerini pamuk alırdı. Kaliteli pamuğun yetiştiği Batman ovasında çiftçilerin yüzü gülerdi. Çukurova bölgesindeki iplik fabrikalarının pamuk talebini Batman karşılardı. İşte eski Kesmeköprü-2 şimdi ki Urganlı adıyla bilinen köyde pamuk üreticilerinin balyalara istifledikleri pamuk önünde poz verirken, Dicle nehri de her zaman olduğu gibi derinden ve sessizce aktığının fotoğrafı.

Editör: TE Bilişim