Barış Arslan

*2000 Yılına kadar Turgut Özal bulvarında dinlenme mekanları, ikin elin parmak sayısı kadardı. Bugün ki Mado tesislerinin yeri, akaryakıt istasyonu ile araç yıkıma tesisiydi. Batman’ın köy pazarı ise Midyat  garajıydı. Çaresiz bir kadın ise Valilik makamında eski Vali Temel Koçaklar’ı ağlatmıştı. İşte eski kareler…

HIZLA DEĞİŞEN ŞEHİR

Batman’ın ‘il’ olmasının üzerinden 10 yıl geçmişti. Şimdi ki Mado tesislerinin bulunduğu alan, Batman’ın eski yakıt istasyonunun bulunduğu yerdi. O modern istasyonun yanı sıra oto yıkama tesisinin bulunduğu alanın bitişiğinde ne Migros vardı ne de yüksek katlı apartmanlar. İşte Mado tesisi kurulmadan 18 yıl öncesinden bir fotoğraf. Bu alan şimdi Mado tesisleri ile AVM’ye dönüştü.

MİDYAT GARAJI KÖY PAZARIYDI

Batman’ın 2’nci caddesi ile 16 caddeyi birleştiren Midyat garajı, şimdi ki köy pazarı olan Alo Tevşo’yu andırıyordu. 1990 Yılına komşu ilçeler ile çevredeki bazı yerleşim birimlerinden getirilen yerli ürünlerin ağırlıklı bulunduğu Midyat Garajı’nda komşu ilçe Midyat’ın kavun ve acur gibi ürünleri de tezgahlarda boy gösteriyordu. Alo Tevşo köy pazarının açılmasıyla Midyat garajı, o eski hareketli günlerden uzaklaştı.

VALİYİ AĞLATMIŞTI!

Yıl 1998. Dönemin Batman Valisi Temel Koçaklar, belli günlerde ziyaretçileri makamında dinlerdi. Şimdi ki Meydan Orta okulunun binasının bir bölümü ise Vilayet konağıydı. Bir annenin ağlamasına dayanamayan eski Vali Koçaklar, habercilerin önünde “Beni de ağlattın. Söz, sorununu çözeceğim” deyince objektiflerimize böyle yansımıştı.

KIZILAY VE KANAĞI

90’lı Yılların başında Kızılay Batman Şubesi’nin örgütlenmesinde eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamit Kanağı’nın çabası büyüktü. Batman 16 Mayıs Şehir stadının girişinde engelli çocuklara tekerlekli sandalye dağıtan Kanağı ve ekibi, objektiflerimize böyle yansımıştı. Sandalyeye kavuşan yüzü gülen o dönemin gençlerden ise bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim