Barış Arslan

RAFİNERİYE İLK ARITMA TESİSİ

Koç Holding’e 2006 yılında satılan TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde ilk atık arıtma ünitesi 1997 yılında kurulmuştu. Dönemin Rafineri İşletme Müdürü Suat Algan ve rafineri emeklisi merhum Celal Tekin, Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’la atık ünitesi önünde.

POAŞ’IN SON MÜDÜRÜYDÜ

Petrolofisi Batman Bölge Müdürlüğü, bir dönemler Doğu ve Güneydoğu’daki akaryakıt bayilerinin ürün ihtiyacını karşılıyordu. POAŞ Batman Bölge Müdürlüğü özelleştirilmeden önce Batman Bölge Müdürlüğünün son Müdürü Ziya Yücel'di. Yıllarca POAŞ’ta görev yapan Yücel, POAŞ özelleştirildiği an Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arslan’a çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

TP’DE JEEPLİ DÖNEM

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde 90’lı yılların başına kadar hizmette olan ve kırsalın olmazsa olmazı olan jeep’ler, zaman zaman yollarda arızalanırdı. İşte Batı Raman sahasında arızalanan bir jeep aracının, imdadına yetişen dönemin petrol emekçilerinden bir kare.

TP’DE ÖDÜLLENDİRİLEN PERSONEL

Türkiye Petrolleri’nin yıldönümlerinde emektar personel ödüllendirilirdi. Yıl 1987. Yıkılan Beyaz saray binasında düzenlenen TP kuruluş yıldönümünde emektar petrolcülerden merhum Şefik Turan’a, Batman Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ödülünü verirken, objektiflere böyle yansımıştı.

SİRMEN’İN ÇAĞDAŞ HATIRASI

Burası Batman Çağdaş’ın eski idare bürosunun olduğu Gülistan caddesi. Yıl 1990. Batman’ın ‘il’ şenliğine katılan dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı izleyen Milliyet Gazetesi eski yazarlarından gazeteci-yazar Ali Sirmen, Batman’ın il olması için kampanya başlatan Batman Çağdaş’a konuk olmuştu. Yazı İşleri Müdürümüz Arslan, Türkiye’nin 72’inci ili olan petrol şehrinin öyküsünü Sirmen’e anlatmıştı.

Editör: TE Bilişim