Barış Arslan

*Petrol şehrinin eski konukları uzun süre Kaymakamlık, daha sonra da Valilik olarak kullanılan Cumhuriyet caddesindeki 40 yıllık bina da ağırlanırdı. Şimdiler de Meydan ortaokuluna dönüşen o binanın ağırladığı bina ile Türkiye Petrolleri Kristal Park’ın aralarında bulunduğu şehrin eski karelerinden bir kesit kare.

40 YILIK BİNA ŞİMDİ EĞİTİM YUVASI

Batman’ın ‘ilçe’ olduğu yıllarda 90’a kadar Kaymakamlık binası, ardından da 10 yıl süreye Valilik binası olarak kullanılan tarihi binanın dili olsa da dünü anlatsa. Cumhurbaşkanları, Başbakanları, Devlet Bakanları ile üst düzey bürokratları ağırlayan tarihi binanın son konuklarından Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’di. 1995’te Batman’a gelen Demirel, beraberinde OHAL eski Valisi Necati Bilican ve eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ARSLAN İLE HAMİDİ’NİN SON KARESİ

1986-88 Yılları arasında Batman Kaymakamlığı yapan eski OHAL Bölge Valisi Aydın Arslan, 1998 yılında Batman’a konuk olan dönemin Devlet Bakanı Salih Yıldırım’a eşlik etmişti. Dönemin Valisi Necati Develioğlu ve Milletvekili Ataullah Hamidi’nin ağırlandığı TP Kristal Park’ta Bakan Yıldırım, Batman Çağdaş’ı incelediği an. Yan yana oturan Arslan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Hamidi ile merhum Arslan’ın birlikte oldukları son kare.

BELEDİYE’DE UNUTULMAYAN TABELA

1994 Mart’ın da Refah Partisi’nden Batman Belediye Başkanlığına seçilen Salih Gök, Belediye sarayına ‘Rüşvet alan da veren de melundur” yazılı tabelayı astığında yanında SP Batman İl Mehmet Fırat ve Balpınar eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani de vardı. Merhum Gök, o çok konuşulan tabelayı sadece Belediye sarayı girişine değil, makam girişine de aynı yazıyı yansıtmıştı. İşte Belediye’de göreve başlar başlamaz merhum Gök’ün o tabelayla karesi.

O SİMALAR ŞİMDİ ARAMIZDA DEĞİL

Yer Batman hava limanı eski girişi.  Yıl 1996. Dönemin Çevre Bakanı Rıza Akça’lıyı karşılayanlar arasında merhum Naif Özdemir ila kalabalık bir topluluk var. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’ndeki atık su ünitesinin açılışına katılan eski Bakan Akçalı ile merhum Özdemir’den geride bu fotoğraf karesi kaldı.

BİR DÖNEMLER BATMAN BASINI

Batman’ın yerel medyasına 90’lı yıllarda hizmet verenler bir arada. 1997 Yılında dönemin OHAL Valisi merhum Aydın Arslan’ın açılışını yaptığı Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’nin Nasıroğlu iş merkezindeki yerinin açılışından önce dönemin gazetecilerinden hatıra bir kare.

*21 yıl öncesinden Batman’ın yerel medya temsilcileri

Editör: TE Bilişim