BARAJLAR KRALIYDI
Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın temelini attığı, tünellerin açılışını da ‘Barajlar kralı’ olarak bilinen Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in yaptığı Batman Barajı, 1996’da deneme üretimine başlamıştı. TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin’in de katıldığı baraj tünellerinin açılışından bir manzara.

PETROLCÜLER HABURDA’DA GÖREV YAPTI
Yıllarını Türkiye Petrolleri ile Tüpraş’a veren bazı emektar yöneticiler, 1988-99’da yeni yapılanan TPIC’te de görev üstlenmişti. Habur sınır kapısındaki TPIC tesislerinde dönemin TP Batman Bölge Müdürü Erdal Ahıska ile Tüpraş Batman Rafinerisi eski yöneticilerinden Süleyman Barış da TPIC’te görev yapan yöneticiler arasında yer almıştı.

POAŞ ÖZELLEŞTİRİLİNCE
Kısa adı POAŞ olan Petrolofisi Anonim Şirketi Batman Bölge Müdürlüğü, özelleştirildiğinde tarih; 1997 idi. Dönemin Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Nimettullah Sözen ve çalışanlar, siyah yelekle şimdilerde Belediye İkmal Müdürlüğüne dönüşen POAŞ önünde basın açıklaması yapmıştı.

AYDIN ARSLAN CADDESİ
Batman’ın Pınarbaşı ile Kültür mahallesini bir birine bağlayan Aydın Arslan caddesinde 1990 ile 1999 yılları arasında yapılaşma hız kazanmıştı. İşte o işlek güzergahta yapıların yükseldiği manzaradan bir kare. O güzergahta görünmez kazalar da yaşanıyordu.

BURASI BASIN KAVŞAĞI
Şehrin en hareketli kavşaklarından ve 6 yolun birleştiği Farabim Hastanesi önündeki kavşaklardan biri de Mem Parkının olduğu alandı. O yeşil alan, birçok kişiyi konuk etti. 1995 Yılında dondurduğumuz o karenin yerinde şimdi farklı bir manzara var.

Editör: TE Bilişim