BURASI CUMHURİYET MEYDANI

Cumhuriyet Meydanı’nda bir miting karesi… Yıl, 1989… Yerel seçimler öncesinde kapatılan Refah Partisi mitinginin düzenlendiği mitinge katılan Necmettin Erbakan, Batmanlılara hitap etmişti. RP Başkan adayı Mustafa Ramanlı’nın da konuştuğu mitingde çevredeki binalarda yer kalmamıştı.

RP'NİN ESKİ YÖNETİCİLERİ

Kapatılan Refah Partisi İlçe Başkanı Mecit Yıldız’dı. Batman’ın ‘İlçe’ olduğu dönemlerde parti başkanlığı yapan Balpınar -Yenipınar’lı Mecit Yıldız, 1990’da ‘İl’ olan Batman’da kısa bir döneminde  ‘İl’ Başkanlığı yaptı. Başarılı çalışmalar nedeniyle plaketle ödüllendirilen söz ettiren Yıldız, yardımcısı TPAO emeklisi Mehmet Ali Kaylan’la bu hatıra kareyi çekmişti.

KONUŞMA PLATFORMU BÖYLEYDİ

30 Yıl öncesinde siyasi partilerin mitinglerde kurdukları platformlar da farklıydı. Kimi siyasi parti lideri seçim otobüsü üzerinde halka hitap ederdi. Kimi ise partilerin kurdukları farklı kürsü platformlarında halka hitap ederdi. 35 Yıl önce Cumhuriyet Meydanı’nda Batmanlılara seslenen RP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ın, Batmanlılara seslenirken yer aldığı platform.

RAMANLI İLE HALKI BÖYLE SELAMLAMIŞTI

1989 Yılının 31 Mart seçimleri öncesinde Batman’a çıkarma yapan Necmettin Erbakan, partisinin adayı olan Mustafa Ramanlı’ya büyük destek istemişti. Tarihi meydanda o konuşma sonrasında merhum Mustafa Ramanlı ile Mecit Yıldız’ın ellerini havaya kaldıran Erbakan’dan geriye kalan bir seçim karesi. Batman’da o eski seçim atmosferlerinden geride kalan bir kare.

Editör: TE Bilişim