ESKİ İŞÇİ SERVİSLERİ TARİH OLDU

1990’lı Yılların başına kadar TPAO’da 6 ile 7 bin arasında işçi çalışırdı. TPAO’da birçok ünitede sayısız emekçi bulunuyordu. Sondajdan üretime kadar olan 20’yi aşkın ünite 2000’li yıllarda kapandı. Her kapatılan üniteden yüzlerce işçi erken emekliliğe ayrıldı. O yıllarda Batman’ın dört bir yanındaki mahallelerden ünitelere işçi taşıyan otobüs servisleri ise adeta yarışa girerlerdi. Eski otobüs servislerinin park yeri ise Site camisinin bitişiğiydi. İşte o yıllarda Uğur Seyahat firması ve kaptanlarının çektikleri eski bir fotoğraf karesi.

80’LERDE TPAO GİRİŞ KAPISI BÖYLEYDİ

1955 Yılından beri Batman’ın eski yerleşik semtlerinden olan Site Mahallesinin girişi de sık sık değişti. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün, geçmişten günümüze dizayn ettiği TPAO’nun giriş kapısında daha önce sondaj kulesi ve at başı vardı. Siteye giden eski zamane gençleri ile otobüs servis sürücüleri giriş kapısında hatıra kare çekerlerdi. İşte geride kalan 40 yıl öncesinin TPAO girişinden bir manzara.

STADYUMDA BAYRAM HATIRASI

Site Mahallesi’ndeki emektar TPAO Bölge Müdürlüğü’nün sahası futbol müsabakalarının yanı sıra resmi bayram törenlerine de ev sahipliği yapardı. 1978-80 Yılları arasında Batman Lisesi Müdürlüğü’nü yapan aslen Karapınarlı Musa Yelken, halen AK Parti’de İl Başkan vekilliği yapan Burhanettin Ceylan, Halis Solgun ve Ali beyin de aralarında bulunduğu bir grup öğrenci, 1980 yılının 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda objektiflere böyle poz vermiş.

AYDINLIKEVLER'İN ESKİ SOKAKLARI

Burası Batman’ın eski semtlerinden Aydınlıkevler. 1980’lerde dar sokakların olduğu Aydınlıkevler’de alt yapı sorunu diz boyuydu. Dönemin Batman Kaymakamı Erol Tuncer,  bir süre Başkanvekilliği yaptığı Batman Belediyesi’nde ilk alt yapı hizmetini Aydınlıkevler’e götürmüştü. İşte o dönemler Belediye iş makinelerinin sokaklarında görüldüğü Aydınlıkevler’de bazı gençler de turlarken objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim