1984’TE LİSEDE ESERLERİYLE ÖN PLANA ÇIKMIŞTI

Yıl, 1984. Yer, Batman Lisesi. 1983-84 Eğitim-öğretim yılında Batman Lisesi’nden mezun olan ünlü ressam Ahmet Güneştekin’in de aralarında bulunduğu bir grup öğrencinin sergisine dönemin ‘ilçe’ yöneticileri de katılmıştı. Batman Lisesi Müdür muavinlerinden İbrahim Özgen’in de desteğiyle serginin açılışını Batman eski Kaymakamlarından ve daha sonra Çankırı Valiliğini yapan Erdal Aksu yapmıştı. Aksu, ünlü ressam Güneştekin’in, sulu boya portrelerine tam puan vermişti. Batman’ın eski Kaymakamlarından Aksu, ‘İşte geleceğin ressamı’ dediği Batmanlı Güneştekin’i, şimdilerde tüm dünya konuşuyor.

ÇOCUKLUĞU BEŞİRİ’DE GEÇTİ

Batman Lisesi’nde yılları geçen ‘efsane’ eğitimci Orhan Alpaslan, doğduğu Beşiri’de çocukluk yılları geçti. İlk ve ortaokulu Beşiri ilçesinde okuyan Alpaslan, 1968 yılında ‘Batman’a ‘merhaba’ demişti. Aynı zamanda Beşiri eski Belediye Başkanlığı yapan babası merhum Şefik Alpaslan, emekli olana dek TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmıştı. Siyah-beyaz karede zamanın kerpiç evleri de dikkat çekiyor.

90’LARIN GÜREŞ TAKIMI

Yıl, 1991. Yer, Melih Genca Spor Salonu. Batman Petrolspor Güreş takımının antrenörleri Bekir Aksoy ve Milli güreşçi Mehmet Emin Şimşek’ti. Batman’da bir zamanlar minderde fırtına gibi esen Petrol Güreş takımında mücadele eden eski güreşçiler, “Necdet Kendir, Hüseyin Özer, Süphan Zengin, Halis, Latif Şimşek, Orhan İnsel. (Oturanlar), Hüseyin Aksu ve Mehmet Demir.” Bu karede yer alan eski güreşçilerden Latif Şimşek ve Mehmet Demir, yaşama veda etti.

ÖĞRENCİLERİYLE ARKADAŞ GİBİYDİ

BATMAN Lisesi’nde tam 27 yıl hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Orhan Alpaslan, öğrencileriyle bir arkadaş gibiydi. Batman Gençlerbirliği ve Belediyespor’da forma giyen eski futbolculardan Hikmet Bingöl ile eski lise binasının önünde Alpaslan, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim