80’LERDE LİSE’DE MÜDÜR YARDIMCILARIYDILAR

Batman Lisesi’nde 1980 darbesinde Müdür Yardımcılığını yapan Rizeli Ali Kama ile Batman-Yenipınar (Keverzo) köyünden İbrahim Özgen’in, okulun ana giriş kapısında çektikleri kare üzerinden tam 43 yıl geçti. Rizeli eğitimci Kama, Batmanlı Özgen ile bir süre müdür muavinliği görevini yaptı. Batman’da yıllarca çalışan Kama, gittiği memleketinde bir süre önce yaşama veda etti. Yakın dostu olan 72 yaşındaki Özgen, ise emekli olduktan sonra İstanbul’a yerleşti.

LİSE’DE SEVİLEN ÖĞRETMENLERDİ

Petrol şehrinin tarihi eğitim yuvalarından Batman Lisesi’nde 1980’li yılların başında hem Matematik öğretmenliği hem de okul müdürlüğüne vekalet eden eğitimci Batmanlı İbrahim Özgen’di. Örnek eğitimci Özgen, kadar Batmanlı Beşir Kanşıray da Batman Lisesi’nin unutulmayan Edebiyat öğretmenlerindendi. Coğrafya öğretmeni Orhan Alpaslan’ın da yılları Batman Lisesi’nde geçti. Yine lisede İnkılap öğretmeni olarak görev yapan Seyfi Battal Parlak ile bir grup eski liseli öğrencinin, 80’li yılların ortalarında TPAO’nun emektar sahasında Gençlik ve Spor Bayramı’nda çektikleri hatıra kare. Lisenin eski Edebiyatçılarından Kanşıray atamasının çıktığı il’de geçirdiği trafik kazasında yaşama veda etti. 

AYRILMAZ ÜÇLÜYDÜLER

Batman Lisesi’ne ömür adayan bu üç eğitimci, iz bıraktı. Lisenin giriş kapısında 1980’lerin başında Matematik öğretmeni İbrahim Özgen, İnkılap öğretmeni Seyfi Battal Parlak ve Coğrafya öğretmeni Orhan Alpaslan’ın eski lise binasının ana giriş kapısında çektikleri siyah-beyaz kare.

LİSENİN İLK MEZUNLARI BİR ARADA

1968 Yılında eğitim-öğretime açılan Batman Lisesi’nin ilk mezunlarından bir grup öğrenci, ‘Efsane Müdür’ Gülpaşa Sezer ile birlikte okul giriş kapısında bir aradalar. Sezer’in önünde oturan öğrenci ise aynı lisede 1980’lerde Matematik öğretmenliği ile müdür vekilliğini yapan Batman-Keverzo’lu İbrahim Özgen. İlk mezunlarını 1971 yılında veren Batman lisesinin 6-A ve 6-B sınıfından bazı öğrenciler, Sezer’le birlikte görülüyor.

Editör: TE Bilişim