YENİMAHALLE’DE BİR DÜĞÜN

Bu siyah-beyaz kare 1970’lerde Batman’ın eski semtlerinden Yenimahalle’de çekildi. Eski semt sakinlerinin bir araya geldiği düğün töreni emekli eğitimci Orhan Alpaslan’ın evlerinin bahçesinde yapılmıştı. Üç gün üç gece süren düğüne katılan bazı simalar; Ahmet Sırlan, Burhan Çelik, Ahmet Çelik, Mehmet Çelik ve Ahmet Karatay. Bu düğünlerin yerini şimdilerde artık salon düğünleri aldı.

YILDIZ FUTBOLCULARIN ÖĞRETMENİYDİ

Eğitim ve öğretim yılında Batman Lisesi’nin giriş kapısında çekilen karede yer alan iki eski futbolcu, Orhan Alpaslan’la objektiflere böyle yansımış. Batman Petrolspor’dan sonra PTT, Trabzonspor ve Karabükspor’da forma giyen Tarık Yurttaş ile Batman Petrolspor’da bir zamanlar ele avuca sığmayan Elazığ’lı Ahmet Öcal, coğrafya öğretmeni Orhan Alpaslan'la 1980’lerin başında çektiği hatıra kare.

GENÇLİK SPOR BAYRAMI HATIRASI

Karedeki iki eğitimcinin de yılları tarihi lisede geçti. Batman Lisesi'nde 1980'lı yıllarda birlikte çalışan Batmanlı eğitimciler İzzettin Çağrı ile Orhan Alpaslan'ın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda çektikleri hatıra karede öğrencileri Burhan Kızılbulut'la objektiflere böyle yansımış.

EĞİTİME ADANAN BİR ÖMÜR

1980 ile 2007 Yılları arasında Batman Lisesi’nde görev yapan Orhan Alpaslan tarihi liseye ‘ikinci evim’ derdi. Batman Lisesi eski Müdürü Salih Günaydın’ın kardeşi  Kerim Günaydın’la Batman Lisesi'nde yolları kesişen Alpaslan’ın  1980’li yıllarda kalan bir siyah beyaz karesi.

Editör: TE Bilişim