YENİMAHALLE’DE BİR SÜNNET ŞÖLENİ

Batman’ın eski semtlerinden olan Yenimahalle’de eski petrolcü emekçileri ile esnafların semti sayılırdı. Petrol kentinin eski gelenek ve göreneklerden biri de sünnet şölenleriydi. Yıl 1967, Yeni Mahalle’nin tanınan simalarından Şefik Çekmen’in çocuklarının sünnet şöleninden geride kalan hatıra fotoğrafta yer alan simalar; “Şefik Çekmen, Hacı Nuri Bey, Bedri bey, Adil Özgün ve İzzettin Çekmen. Sünnet olanlar ise Beşir Çekmen, Mihdi, Vefik Çekmen ve İbrahim Mankan.”

60’LARDA PETROL EMEKÇİLERİ

Bir zamanlar TPAO’da çalışmak Batmanlı gençlerin hayaliydi. Askerliğini bitirip memleketine dönenlerin ilk adresi TPAO olurdu. 1962 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nde çalışanların çocukları ile çektirdiği siyah beyaz karede Petrolspor’un bazı eski futbolcuları da dikkat çekiyor. Ata Eren, Akyürek eski Mahalle Muhtarı Ahmet Günbattı, Salih Eren, Reşit Dayı, Yahya Günbattı bayrağı tutan fotoğraftaki küçükler ise Abdullah ve Haluk Eren kardeşler. Petrolspor’da forma giyen iki sima Ahmet Günbattı ile Salih Eren ve eski petrol emekçileri uzun bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu.

BAŞ SONDÖR EREN, MAÇLARI KAÇIRMAZDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski emektarlarından biri de bölgenin ilk yerli baş sondörü Muhittin Eren idi. Futbol seven olan Muhittin Eren, Petrolspor’un maçlarını kaçırmazdı. İşte 1963 yılında TPAO’nun emektar sahasında çocukları Ata, Abdullah ve Haluk Eren ile Akyürek’in eski muhtarı Ahmet Günbattı ile maçı izleyen ilk baş sondör Eren’in, 59 yıl TPAO stadının tribün olmayan bölümünde çektiği siyah-beyaz kare.

SOSYAL İŞLER YILDIRIM’DAN SORULURDU

Aslen Kahramanmaraşlı Çetin Yıldırım, uzun yıllar TPAO Batman Bölge Müdürlüğü İdari İşler Şefliğini yaptı. 1990’lı yılların ortalarına kadar Batman’da görev yapan Çetin Yıldırım, eşi Meral hanımla TPAO’nun etkinliklerinde böyle poz vermişti. Çetin de TPAO’dan emekli olduktan sonra yaşama veda etmişti.

Editör: TE Bilişim