1970’Lİ YILLAR BATMAN VE ERBAKAN

Tarih 1971. Necmettin Erbakan’ın, Milli Selamet Partisi’ni kurmak için gediği Batman’da dönemin tanınan bazı simaları; “Naif Kaylan, Abdurrahman Ekmen, Fehim Adak, Abdullah Adıgüzel, Mehmet Ali Günaydın, Mehmet Salih Baduk, Rızgo Kaya, Mehmet Ali Kaylan, Abdürrahim Yıldız ve Eşref Başaran.”

ERBAKAN ve BATMAN HEYETİ

Yer, Ankara. Kapatılan Milli Selamet Partisi’nin Ankara'daki ilk kongresine katılan Batman heyeti, merhum Necmettin Erbakan ile çektiği hatıra kare; (Ayaktakiler) Abdürrahim Yıldız,  Fehim Adak. (Oturanlar) Süleyman Arif Emre, Necmettin Erbakan, Abdurrahman Ekmen ve Mehmet Ali Kaylan.”

ERBAKAN’IN BATMAN HATIRASI

Kapatılan MSP’nin Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan, makamında hatıra kare çeken Batman teşkilatında 1970’li yılların başında yer alan simalar; “Mehmet Ali Kayran, Mehmet Yıldız, Necmettin Erbakan, Recai Kutan, Abdurrahman Ekmen ve Abdullah Adıgüzel.”

EKMEN, ÜÇ PARTİDE DE BAŞKANDI

Kapatılan Milli Nizam ve MSP’nin yanı sıra Refahyol Partisi’nde de Batman’da başkanlık yapan siyasetçi merhum Abdurrahman Ekmen’di. Abdurrahman Ekmen’in ilçe başkanlığını yaptığı dönemde Batman teşkilatında görev yapan isimler arasında Mehmet Emin Gür, Abdullah Adıgüzel, Mehmet Ali Kayran ve Şehmuş Başkara da bulunuyordu.

Editör: TE Bilişim