Tuş kralı Mehmet Emin Şimşek, yönetimindeki Petrolspor Güreş takımı 1980’li yılların ortalarında bölgede parmakla gösterilirdi. Güreş grup şampiyonluğunda Batman Petrolspor güreş takımı şampiyonluğa abone ekipti. TPAO’daki teknik ressamlardan Mehmet Akbulut ise Batman’daki ressamlara her türlü desteği verirdi. İşte Batman’ın dününe ait dört fotoğraf daha…

80’Lİ YILLARIN GÜREŞ TAKIMI

Bu kare 1982 yılında çekildi. Dönemin Petrolspor Antrenörü ve tuş kralı Mehmet Emin Şimşek, yardımcısı Bekir Aksoy’la güreş sporunun yaygınlaşması için özveri ile çalışırlardı. Aralarında eski güreşçilerden merhum Mehmet Demir, merhum Latif Şimşek, Gani Demir, Süphan Zengin, Hüseyin Aksu,  Necdet Kengir, Orhan İnsel ve Halis Kantar’ın da aralarında bulunduğu güreşçiler bir turnuva şampiyonluğu öncesinde bu hatıra kareyi çekmişti.

TPAO’NUN TEKNİK RESSAMIYDI

TPAO Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar teknik ressam olarak görev yapan Mehmet Akbulut, Batman’ın ilk ressamları arasında yer alıyor. Eski ressamlardan Şehmus Durak ile birlikte teknik ressamlığı 1990’lı yılların sonuna kadar sürdüren Akbulut, Batman’daki teknik ressamların da duayeni sayılır. 2 Mart 1984 yılında yayın hayatına ‘merhaba’ diyen Batman'ın ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın da logosunu yapan Akbulut’tu.

RAMAN’DA KAMP ŞEFİ LÜTFÜ ATA

Bu kare de 1975 yılında 1200 rakımlı Raman Dağı’nda çekildi. 1958 ile 1975 yılları arasında Raman kamp şefliği ile muhasebe müdürlüğünü yapan Lütfü Ata, eski petrol emekçilerinin sevdiği simalar arasında yer alırdı. Raman kampında bir zamanlar lojmanlar da baş söndörler ve ustabaşlarının kaldığı lojmanlar da oturan merhum Yalçın Ata, Raman Dağı’ndaki için şu sözleri söylemişti; “Buradaki güzel havayı ve ortamı hiçbir yere değişmem.”

60’LARDA KUYULARDA MERCEDES JENERATÖRLER

Halen günde yaklaşık 7000 varil petrolün elde edildiği ‘Raman Dağ’ında 1960’lı yılların ortalarında kalan tarihi siyah-beyaz kare. O dönemler TPAO’nun Raman kampında oturan Lütfü Yalçın’ın ortanca oğlu Yalçın Ata, ortaokulu okumak için Site Mahallesi’nin yolunu tutardı.  Ata’nın yıllarca iç içe yaşadığı petrol kuyularının önünde çektiği bu hatıra karede önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor. Elektrik kesintilerine karşı TPAO’nun o yıllarda satın aldığı ‘Mercedes’ marka jeneratörler o dönemde bile TPAO’nun güçlü bir kurum olduğunu gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilişim