TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARIYORLARDI

52 Yıl önce Batman’da liseli öğrencilerin tiyatro gösterileri ayakta alkışlanırdı. 1970’li Yıllarda Batman Sanat Enstitüsü’nde öğrencilerin sergilediği piyeslerde görevlerde yer alan öğrenciler, profesyonel tiyatroculara taş çıkarırdı. 1968-69 Eğitim-öğretim yılında okuyan öğrencilerden Yalçın Ata, Emrullah Akan ve Cesur Koyuncu’nun başarıyla sergiledikleri piyesten geride kalan siyah-beyaz kare.

SİTE SEMTİNDE GEÇEN GÜNLER

Batman’ın Site Mahallesi’ndeki 70’lerin gençliği ‘moda’ takipçisiydi. 1975 Yılında Raman Dağı’ndan petrol kentinin Site Mahallesi’ne yerleşen petrolcü ailelerin fertleri, Batman Endüstri Meslek Lisesi ve Batman Lisesi’nin yolunu tutarlardı. Bir zamanlar TPAO’nun konaklama yeri olan ‘1 Nolu Misafirhane’nin bahçesi dolup taşıyordu. Yalçın Ata, Mehmet Telci ve Turgut Bilgin’in, 1970’li yılların ortalarında Site semtinde çektikleri hatıra kare.

SİTE MAHALLESİ’NDEKİ GENÇLERİN ŞIKLIĞI

Batman’ın Site Mahallesi’nde 1960’lı ve 70’li yıllarda eğitim-öğretim yuvalarının yolunu tutanlar, şık giyimleriyle bilinirlerdi. 1970’li Yılların ortalarında Batman Petrol Ortaokulu ve liselere giden bazı simalar; “Yalçın Ata, Turgut Bilgin, Mehmet Telci, Hikmet Özkılıç ve İhsan Kaplan.” Site’li gençlerin dayanışması görülmeye değerdi.

RAMAN’DAKİ HAVUZDA YÜZMEYİ ÖĞRENDİ

Raman Dağı’ndaki eski sosyal tesislerdeki havuzda yüzmeyi öğrenen gençlerden biri de Yalçın Ata idi.  Raman’ın eski kamp şefi Lütfi Yalçın’ın ortanca oğlu Yalçın Ata; “Yüzmeyi bilmiyordum ama o küçük havuzda yüzmeyi öğrendim ardından Dicle nehrinde yüzdem” diyor. Raman Dağı’nın eski sosyal tesislerinde 51 yıl önce havuz başında hatıra kare çeken Zeki bey ve Yalçın Ata’nın ölümsüzleştirdiği siyah-beyaz kare.

Editör: TE Bilişim