1970’li Yıllarda Gülpaşa Sezer’in Müdürlüğü’nü yaptığı Batman Lisesi’nde ‘dershane ile özel eğitim kurum’larının olmadığı yıllarda her yıl 100’e yakın öğrenci, üniversitenin yolunu tutardı.1968-69 Eğitim-öğretim yılı öncesinde şimdi ki TED Koleji yerinde barakada eğitim veren lise Batman Lisesi idi. İstanbul-Büyükada’da Splendıd Otel’in Genel Müdürlüğü yapan Batman Lisesi eski mezunlarından Beyjen Çelik, tarihi otelde onlarca turizmci yetiştirdi.

BATMAN-BÜYÜKADA’DA HATTI

1951 Yılında Batman’ın Gercüş ilçesinin Kömürcü (Silebine) köyünden Aydınlıkevler Mahallesi’ne yerleşen Çelik ailesi fertlerinden Beyjen Çelik, Batman Lisesi’nden 1972 yılında mezun olduktan sonra Bursa Üniversitesi Ticari İlimler Akademisi’ni kazandı. Üniversite döneminde çalıştığı tarih kokan Splendıd Otel’in Muhasebe Müdürlüğü’nü yapan Çelik, bir süre Batman-Büyükada arasında mekik dokudu. Çelik’in babası Batman’ın hem ilk esnaflarındandı hem de Raman Mahallesi’nin ilk muhtarıydı. Çelik, üniversiteyi okuduğu yıllarda Batman’dan arkadaşları Dr. Ahmet Yıldız, Petrol-İş Sendikası eski Başkanı merhum Emrullah Akan, TÜPRAŞ emeklisi Seyhan Nakipoğlu ve Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’le çektiği siyah-beyaz kare.

70’LERDE ÜNİVERSİTELİ YILLAR

1970’li Yılların başında Bursa Üniversitesi Ticari İlimler Akademisi’nin yolunu tutan 68 yaşındaki Batmanlı Beyjen Çelik, 1972 yılında ‘merhaba’ dediği Üniversite’de Kurtalanlı arkadaşıyla bu hatıra kareyi çekmişti. İlkokul, Ortaokulu ve Lise öğrenimini Batman’da sürdüren ve yıllar önce yerleştiği Büyükada’da Turizmcilikte ekol olan Çelik, “Batman bize çok şey kattı. Büyükada’da olsam memleketimi asla unutamam” diyor.

ODUN-KÖMÜR SOBASINI TERKETMEDİ

Gençlik yılları Bursa ve İstanbul’da geçen Batmanlı turizmci 68 yaşındaki Beyjen Çelik, Batman’daki gelenek-görenekleri gurbette de sürdürdü. Öğrencilik yıllarında Bursa ve İstanbul’da kiraladığı evde kış mevsiminde odun-kömür sobasını yakan Çelik, objektiflere böyle yansımıştı.

SPORCU KÖKENLİ AİLE

1971-72 Eğitim öğretim yılında Batman Lisesi’nden Bursa Üniversitesi Ticari İlimler Akademisi’nin yolunu tutan Beyjan Çelik, Batman’da futbola olan tutkusunu Bursa’da da sürdürmüştü. Eski Tariş Genel Müdürü’nün de aralarında bulunduğu üniversiteli gençlerin futbol turnuvasında Batmanlı Beyjan Çelik, attığı gollerle turnuvanın gol kralı olmuştu.

Editör: TE Bilişim