FÖTR ŞAPKALI PETROLCÜLER

Yıl, 1973… Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tesisleri. Sismik ekibinde yer alan eski petrolcülerin çoğu araziye giderken fötr şapkayı takardı. Batman sıcak yaz mevsiminde eski petrolcüler fötr şapka takmayı ABD’li petrolcülerden kapmıştı. Uzun bir süre önce yaşama veda eden Fahrettin Baturer ve Teyin Ak, fötr şapkalarıyla objektiflere böyle yansımıştı.

KOMŞUDAKİ SAHALARI KEŞFETMİŞLERDİ

1970’li Yılların başı. Burası komşu Diyarbakır’ın Yeniköy sahası. Eski petrol mühendislerinden Turgay Ögüt ve ABD’li John Whithouse, TPAO’da yeni işe alınan genç jeofizikçi ve elektrik mühendislerini yetiştiren isimlerdi. Sabırlı ve sakin olan ABD’li John’un yetiştirdiği sayısız petrol emekçileri, yıllarca TPAO sismikte görev yaptı.

BATMAN’DAN BAŞKENTE

Yıl, 1968… Burası TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün 1 Nolu misafirhanesi… Adnan E. Türk, Fahrettin Baturer, Yalçın Umurtak  ve Latif Baykara, TPAO’nun kuruluş yıldönümünde hatıra kare çektikleri Batman’dan bir süre sonra başkentin yolunu tutmuştu. Türkiye’de petrol tarihinde Batman’da önemli petrolcülerin görev yaptığı hatıra bir kare daha.

BU PETROLCÜLERDE BATMAN’DAN GEÇTİ

Eski petrolcülerden siyah-beyaz bir kare daha. 1970 yılında TPAO’nun 1 nolu misafirhanesinde bir araya gelen TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski yöneticilerinden Metin Çakır, Ferhan Sanlav ve Ali Pak, objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim