EĞİTİMDE YILLARI BERABER GEÇEN İKİLİYDİ

Nuri Yıldız ve Ahmet Baldak, ikisi de Batman’ın ilk öğretmenlerinden. Batman Atatürk İlkokulu ile Ortaokulu, Site Mahallesi’nde okuyan Yıldız ve Baldak, öğretmenlik okulunu ise Diyarbakır’da tamamladı. Baldak, Akça (Tilmiz) köyü ile Batman merkez Cumhuriyet İlkokulu’nda öğretmenlik yaptı. Nuri Yıldız ise ilkokulu bitirdiği Atatürk İlkokulu’nda Müdür Muavinliği ve Batman Ortaokulu’nda uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Baldak, emekli olduktan sonra yerleştiği Adana’da 2005 yılında yerleştiği Adana’da yaşama veda etti. Yıldız ise öğretmenlikten sonra atıldığı aktif siyasette halen Batman’da il genel meclis üyeliği yapıyor.

TPAO’DA 1991 HATIRASI

Yıl, 1991. Yer, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü giriş kapısı. Tam 31 yıl önce TPAO’nun kuruluş yıl dönümünde bir araya gelen TPAO Bölge Müdürlüğü’ndeki bazı simalar ; “Aydın Saral, Fikret Yöndem, Şeref Ekinci, Ömer Sağlıksever, Mehmet Yıldız, Yılmaz Günay, Talat Atalay, Halid Edip Özcan ve Doktor Cengizhan Özer.”

TPAO’DA İKİ ESKİ BÖLGE MÜDÜRÜ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 1990’larda iz bırakan iki Bölge Müdürü yan yana. Aydın Saral’dan sonra Bölge Müdürü olan Fikret Yöndem, 5 yıl süreyle yöneticilik yapmıştı. Ardından görevi devralan Erdal Ahıska da hem petrol üretimini artırmış hem de TPAO bünyesindeki Petrolspor’u o zamanlar 3 ligden 2. lige yükselmesinde büyük emeği geçmişti. İşte eski TPAO yöneticilerinin, 1990’larda Batıraman’daki bir petrol kuyusunda incelemelerde bulunduklarında çektikleri hatıra kare.

TPAO’DA YAMAÇ FAKTÖRÜ VARDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun süreyle müdürlük görevini yapan Yamaç’ın ekibi parmakla gösteriliyordu. Yamaç’ın yardımcıları Kayserili Şeref Ekinci ile Fikret Yöndem idi. Merhum Yamaç ile birlikte görev yapan diğer ünite müdürlerinden bir kaç sima; “Musa Yıldız, Abdurrahman Yaşar, Nahit Zannupoğlu, Dr. Kadir Sungur, Mehmet Yıldız ve Ömer Sağlıksever.” Bu fotoğraf karesinde aramızda olmayan bir kaç sima var.

Editör: TE Bilişim