ÇAMUR’LU PETROLCÜLERİN LAVABOTUVARI GİBİYDİ

Burası Suriye sınırındaki TPAO'nun çamurlu sahası. 1977 Yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü jeoloji ekibi çamurlu sahasına kamp kurmuştu. Aralarında eski Milli hakem Ethem Atasoy ve Zihni Aksoy’un da bulunduğu eski Batman Bölge Müdürlüğü'nde çalışanlarının bulunduğu  tarihi bir kare. Bu karede yer alanların çoğu ya emekli oldu ya da diğer petrol sektörlerindeki kuruluşlara geçiş yaptı.

BİR ZAMANLAR BATMAN JEOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün kalbi olan jeoloji’nin başında 1970’li yıllarda Yılmaz Günay vardı. Eski TED Koleji binasında laboratuvarda araştırma yapan simalardan Günay’ın yanı sıra Murat Mancarcı, Kayaçoban ve Ömer Şahintürk de vardı. Şimdi TPAO'da ne o eski mekanlar ne de eski simalar kaldı.

SANCAR 77'DE BÖLGE MÜDÜRÜ OLMUŞTU

Tarih 15. 04. 1977… Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Yüksel Önem Marmara bölge müdürlüğüne atanmıştı. Boşalan göreve ise Batman Bölge Müdür Muavini Sıtkı Sancar atanmıştı. Batman’da uzun yıllar görev yapan Melih Ataman ile Özkan Gümüş'te İzmir ile Güney Bölge Müdürlüğü'ne atanmıştı. Batman’daki eski petrolcüler, bu fotoğraf karesindeki 4 petrolcü ile çalıştı. Sıtkı Sancar, Batman’da hem bölge müdür yardımcılığı hem de bölge müdürlüğü yapan ender petrolcülerdendi

SİTE MAHALLESİ DÜN DE BUGÜNDE YEŞİLDİ

Batman’da tabiatın kalbi olan Site, petrolcülerin sayesinde hep yeşil örtü ile adından söz ettirdi. TPAO’nun ilk mühendislerinden merhum Ozan Sungurlu arkadaşları Mustafa Aydın, Ömer Şahintürk ve Yakup Özçelik ile 70'li yılların ortalarında 1 nolu misafir bahçesinde objektiflere böyle poz vermişlerdi. O gün de bugün de site hep yeşil kaldı.

Editör: TE Bilişim