Batman Lisesi’nin unutulmayan öğretmenleri arasında resim hocası Namık Dikici vardı. 15 Gün önce yaşama veda eden Midyatlı Abdülkadir Çalışkan tarihi lisede hem müdürlük yapıyordu hem de edebiyat derslerine girerdi. Batman’ın ilk lisesinden bir kaç siyah beyaz-kare…

LİSESİ’DE İLK RESİM ÖĞRETMENİ NAMIK DİKİCİ İDİ

1968 ile 69 eğitim-öğretim yılında açılan Batman Lisesi Kurucu müdürlüğünü Gülpaşa Sezer yaparken, ilk resim öğretmeni ise Namık Dikici idi. Uzun süre Batman’da görev yapan Dikici, Batman’dan ayrıldıktan sonra ilk eğitimcilerden Gülpaşa Sezer ve Mehmet Yıldız gibi hukukçu olmuştu. İşte Dikici’nin 70’li yılların başında Batman Lisesi’nde bir grup eğitimci ile birlikte çektiği hatıra kare.

LİSEDE ÇALIŞKAN'IN EKİBİ

Tarih; 21.04.1977. Gülpaşa Sezer’den sonra Batman Lisesi’nde ‘Müdür’lük görevini üstlenen eğitimci ise Midyat-Estel’li Abdulkadir Çalışkan idi. O dönemler hem Batman Ortaokulu hem de Batman Lisesi’nde Fen bilgisi öğretmenliği yapan isim Diyarbakır’lı Celal Utku’ydu. Coğrafya öğretmenliğini ise İsmail Çağlar yapıyordu. O yıllarda çiçeği burnunda müdür Çalışkan, bir grup öğretmen ve öğrencileri ile objektiflere böyle poz vermişti. Bu karedeki simalardan Utku ve Çalışkan yaşama veda etti.

CUMHURBAŞKANI SUNAY VE GÜLPAŞA HOCA

Yıl 1973. Dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, eski hükümet konağı önünde Batman Kaymakamlığı ziyaretinde lise ve ortaokul öğrencileri tarafından karşılanmıştı. Batman Lisesi Müdürü Gülpaşa Sezer ve dönemin Batman Kaymakamı Erol Tuncel ile birlikte Cumhurbaşkanını karşılarken öğrenciler ise pür dikkat heyeti izlemişti. Sezer, Batman’da eğitim ile ilgili brifing verirken, o karşılamada töreninden de bu siyah-beyaz kare geride kaldı.

BATMAN LİSESİ'NİN GÜÇLÜ EĞİTİM KADROSU VARDI

10 Yıl süre ile Batman Lisesi’nde görev yapan Gülpaşa Sezer’le birlikte görev yapan dönemin eğitimcileri parmakla gösteriliyordu. Namık Dikici, Emin Erel, Celal Utku, Kadri Güler, Mehmet Gül, Abdulkadir Tel, Ali Kemal Taşçıoğlu, Remzi Tokta, Nuri Yıldırımer, Edip Kurucu, İsmail Çağlar, Sabire Akpınar, Mustafa Öztop, Oya Özdoğan ve Zeki Özdoğan gibi Batman’da eğitime bir dönem damga vuran eğitimciler, 1970 öncesinde Batman Lisesi’nde 100 öğrenciyi üniversiteye göndermişti. Dershane, kütüphane ve çalışma odalarının olmadığı zamanlar da Batman Lisesi’nin bölgede en fazla öğrenci kazandıran lise olduğunun altını çizen Kurucu Müdür Gülpaşa Sezer, “Çok kısıtlı imkanlarla o zamanlar bölgede büyük başarıya imza atıyorduk. Öğrencilerimiz aynı zamanda petrol sektöründe de en iyi noktalara gelmişti. O öğrencilerimle gurur duyuyorum” diyor.

Editör: TE Bilişim