*2000 Yılı öncesinde TPAO Batman Orkestrasında adlarından söz ettiren solistler bir bir ayrıldı. 1990'lı yıllarda ‘Devlet Konuk evi’ gibi hizmet veren TPAO Kristal Parkı dönemin üst düzey yetkililerini ağırlardı. Antrenör Fahri As, yüzme ile basketbolun son antrenörüydü. Mehmet Yamaç’ın son eseri oylan Çınarlı apartmanları yıllara meydan okuyor…

ORKESTRANIN SON SOLİSTLERİYDİLER

Kristal Park’ta hafta sonları TPAO Batman Orkestrası’nın solistleri, petrolcülere stres attırırdı. 2000'li yıllara kadar adından söz ettiren ‘Altın mikrofon ödüllü’ TPAO orkestranın son solistleri Burhan Parmaksız, Mehmet Genç, Mustafa Enverdoğru, Ahmet Yıkın ve Süleyman Yenmiş’ti. Bu solistlerden sonra TPAO orkestrası, 2000'li yıllardan sonra lağvedilmişti.

DEVLET KONUKEVİ GİBİYDİ

Burası, TPAO Kristal Park… Yıl, 1990… Batman’ın ‘İl’ şenliğine katılan Dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut, kalabalık bir heyetle Kristal Park’ta ağırlanmıştı. TPAO’da dönemin Sosyal İşler Şefi merhum Halit Edip Özcan, konukların ağırlanmasında eksiksiz hizmet vermişti. Aradan geçen 30 yılda eski Başbakan Akbulut ve TPAO’nun sevilen siması Özcan, yaşama veda etti.

SEVİLEN SİMALAR ARAMIZDA YOK

Bir zamanlar Batman’ın Site Mahallesi’ndeki 1970-1985 doğumlular yüzmeyi bilmezdi. Site’de oturan ailelerin çocuklarına yüzmeyi öğreten antrenör Fahri As’tı. Yaz mevsimi geldiğinde Site Mahallesi’ndeki tüm çocuklara yüzmeyi öğreten As, öğrencilerini yüzme yarışlarına da hazırlardı. O dönemler TPAO Sosyal İşler Şefi Halit Edip Özcan, Ertan Engin ve Fahri As’ı her etkinlikte yalnız bırakmazdı. TPAO’nun bir zamanlar konuştuğu o üç sima da şimdi aramızda yok ama geride eski talebeleri ile çektirdikleri bu hatıra kare kaldı.

ÇINARLI APARTMANLARI 84 YILINDA DOĞDU

Yıl, 1984. Burası Site Mahallesi. Dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, Site’nin girişine kazandırdığı Çınarlı apartmanları 1986 yılında tamamlandı. TPAO’daki petrol mühendislerinin yanı sıra tekniker ve petrol emekçilerinin de oturduğu örnek konutların yapımını Batmanlı Sevik inşaat firması üstlenmişti. Yaklaşık 40 yıllık o binalar, yıllara meydan okuyor. Etrafı küçük ormanı andıran Çınarlı’da halen petrol işçileri oturuyor.

Editör: TE Bilişim