*TPAO’da ‘Efsane Müdür’ Merhum Mehmet Yamaç, spor başta olmak üzere etkinliklere ön ayak olurdu. Yaz mevsiminde yüzme havuzları başta olmak üzere dinlenme tesislerini didik didik denetleyen Mehmet Yamaç, Site Mahallesi’ni gözde semte dönüştürmüştü.  Futbolda yıllarca amatör olarak mücadele eden Petrolspor ise bir zamanlar, yıldız futbolcuları bünyesinde tutmuştu. İşte Site’li gençlerin yüzme kursu ile eski futbolculardan kalan bazı kareler...

YAMAÇ VE YÜZME KURSLARI
Bu kare tam 40 yıl önce yine bir yaz mevsiminde ‘1 Nolu Site Havuzu’nda çekildi. 1983-84 Yılları arasında Petrolspor yüzme antrenörlüğünü yapan Şanlıurfalı Sabri Fener, yüzme kursuna start verdiğinde dönemin TPAO yöneticileri de tam kadro katılmıştı. Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, TPAO eski yöneticilerinden avukat Ata İnci, Şehmus Öney ve Salih Eren de yüzme havuzundaki o hatıra karede yer alan simalardı. Bu karedeki Yamaç, İnci ve Eren, yaşama veda etti.

BATMAN-MARDİN DOSTLUĞU
Yıl, 1982. Yer, TPAO stadı. Batman Petrolspor ile komşu Mardin’in futbol temsilcisi Mardinspor özel maçı emektar TPAO stadyumunda oynanmıştı. Petrolspor ile Mardin’deki bazı futbolcularının maç öncesi çektiği hatıra karede yer alanlar;  (Ayaktakiler) Suat Demir, Yaşar Barut, İsmail Baysal ve merhum Nihat Tan. (Oturanlar) Mardinli Ayhan, Hidayet Eren ve Abdulkadir Gayretli.

MARDİN’İN KONUĞU PETROL’DÜ
Petrolspor amatörde mücadele ettiği yıllarda komşu İllerin profesyonel takımlarına kafa tutardı. Bir zamanlar bünyesinde bulundurduğu güçlü futbolcularla rakiplerine korku salan Batman’ın Kırmızı-beyazlı ekibi, 1969-1970 sezonunda Diyarbakır'ın eski stadında ikinci lig ekibi Diyarbakır'la oynadığı maç ‘Dost’ça bitmişti. Petrol’ün kadrosunda yer alanlar; merhum Ahmet Günbattı, merhum Osman Akman, merhum kaleci Fahri, merhum Rasim Baysal, merhum Haris Geyik, İsmail Baysal, merhum Halit Beytüt, merhum Muzaffer Muzaffer Koyuncu, Ümit ve Abit Geyik.” Ev sahibi Mardin, Batman’ı 2-1’lik skorla yenmişti.

İKİ KOMŞU İLİN LİSELERİ ARASINDA DOSTLUK KAZANIRDI
Bir zamanlar Batman EML ile Siirt Lisesi arasında futbolda da rekabet vardı. Batman’da futbol sadece amatör takımlar ile profesyonel takımlar arasında sınırlı olmazdı. Futbol tutkusu okullar arasına da yansırdı. 1973 Yılında komşu Siirt’e konuk olan Batman Endüstri Meslek Lisesi futbol takımı, rakibi Siirt Lisesi ile 3-3’lük bir skorla berabere kalmıştı. O dönemler EML’nin başarılı futbolcularından Kadir Gayretli, fileleri tam 3 kez havalandırmıştı. EML Lisesi Müdürü Halil Ekil, dönemin öğretmenleri ile birlikte Siirt’ten beraberlikle dönen eski futbolcularını okul girişinde böyle karşılamıştı.

Editör: TE Bilişim