*Batman’ın eski liselerinden Endüstri Meslek Lisesi TPAO’ya hem de teknik eleman hem de Petrolspor’a futbolcu yetiştiren gözde eğitim yuvasıydı. Bu eğitim yuvasında aynı zamanda örnek eğitimciler de yetişti. Batman’ın köklü amatör takımlarından Yeşiltepe’nin yanı sıra mahalli takım BJK de rakiplerine kök söktürürdü. İşte dört siyah-beyaz kare daha…

EML’DE GÖZDE FUTBOLCULARDI

Batman Endüstri Meslek Lisesi'nin 1972-73 eğitim öğretim sezonunda eski müdürlerinden Siirtli Halil Ekil’di. Lisenin ‘kolej’ gibi bir futbol takımı vardı. Batman EML ile Siirt EML arasında oynanan müsabaka 3-3’lük skorla bitmişti. Üç golü de Kadir Gayretli kaydetmişti. Batman’da özel maçta 1-1’lik skorla dostça bitmişti. 1970'li Yıllarda elektrik bölümünden Ali hoca yönetimindeki EML futbol takımında forma giyenler; “Ali Hoca, Cafer Yeleli, Nezir, Tahir, Fahrettin Derebaşı, Atilla Bozkurt, Abdulkadir Gayretli, Ahmet Adsız ve Halil hoca. (Oturanlar) TPAO emeklisi Turan Evren, İsa Yıldız, TPAO emeklisi İsmail Onur, Tevfik Sınanmış, Şehmus, Hamit Doğru ve Sabri Atmaca.”

BU LİSE’DE ÖĞRETMENLER DE YETİŞTİ

Aslen Siirt’li Halil Ekil’in müdürlüğünü yaptığı 1970'li yıllarda Batman Endüstri Meslek Lisesi'nden siyah-beyaz kare daha. EML öğrencilerinden bayram hatırası karesinde yer alan eski öğrencilerden Feyzullah Bilgiç, halen memleketi Batman’da öğretmenlik yapıyor. Remzi Köylü ve arkadaşlarının öğretmenleri ile çektirdiği bu kare üzerinden 45 yıl geçti.

70’LERDE YEŞİLTEPE KADROSU

Batman’ın ilk futbol takımlarından Petrol ve Batman Gençlik Spor’un ardından Yeşiltepespor’un, 1970'li yıllarda efsane kadrosu vardı. Cemal Taş, Süleyman Güç, kaleci Salih ve Burhan Fidanlık gibi eski Yeşiltepe’li eski simaların forma giydiği Yeşiltepe’de iz bırakan kulüp başkanlarından biri de iş insanı Selahattin Arı idi.

BATMAN’IN BJK KULÜBÜ

Bu takım Süper ligdeki Beşiktaş değil, 1970'lerin Batman’ın mahalli takımlarından kısa adı BJK olan Boks, Judo ve Karate futbol takımıydı. Batman’ın eski simalarından Fahrettin Derebaşı ve arkadaşlarının kurduğu futbol takımı, rakiplerinin korkulu rüyasıydı.

Editör: TE Bilişim