Petrol şehri Batman’da futbolun bu günlere gelmesinde de büyük katkısı olan kurum TPAO idi. 62 Yıllık kulüp Petrolspor’da sayısız futbolcu yetişti. Batman’ın eski liselerindeki futbolcular, bir süre sonra Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giydi. İşte Batman’dan siyah-beyaz kareler…

EMEKTAR SAHADA ESKİ FUTBOLCULAR

Burası TPAO'nun emektar stadı. 1980’li Yılların başında Batman Petrolspor’da forma giymek Batman’da futbol tutkusu olan her gencin rüyasıydı. Petrol’ün emektar kaptanlarından Fadıl Kayra ve Fahrettin Derebaşı, emektar stadyumun tel örgüleri önünde bir kış sezonunda maç izlerken objektiflere böyle yansımıştı.

BURASI DDY İSTASYON BAHÇESİ

Bu yeşil alanın dili olsa da konuşsa. DDY Batman Garı’nın yanı başında istasyon bahçesi bir zamanlar Batmanlı gençlerin dilendikleri tek adresti. Özellikle yaz mevsimlerinde meltemsi havasıyla gençlere nefes aldıran otantik bahçe konumundaki Gar istasyon bahçesinde tavla atan Fahrettin Derebaşı ve İsmail Toprak’ın o an çekilmiş karesi.

SANAT ENSTİTÜSÜ VE EML ÖĞRENCİLERİ

1968-69 Yılında eğitim ve öğretime açıldığında Batman’da ikinci lise Sanat Enstitüsü ve Endüstri Meslek Lisesi idi. TPAO'nun emektar sahasında bir resmi bayram töreninde poz veren öğrenciler arasında Fahrettin Derebaşı ve sınıf arkadaşları, uzun kravatlarıyla fotoğraf makinesinin objektifine böyle yansımış.

BU LİSE’DE SAYISIZ FUTBOLCU YETİŞTİ

Yıl, 1973. Burası eski Batman Endüstri Meslek Lisesi'nin ana giriş kapısı önündeki Atatürk büstünün olduğu yerde ‘liseler arası turnuva’da birinci olan EML’nin eski öğrencilerinin şampiyonluk hatırası. Eski futbolculardan Abdulkadir Gayretli, Atilla Bozkurt, Ahmet Kaçmaz, İsmail Onur, Cafer Yeleri ile okul müdür yardımcılarının aralarında bulunduğu siyah beyaz karedeki simaların çoğu, şimdilerde Batman dışında yaşıyor.

Editör: TE Bilişim