1960'lı Yıllarda TPAO’da yöneticilik yapan ilk petrolcüler Site Mahallesi’ne her türlü hizmeti getirmişti. Eski Bölge Müdürleri ve yöneticiler, Site’nin alt yapısından yeşil alanlara, spordan sanata kadar her türlü sorunu çözmüşlerdi. İşte Site Mahallesi’nden geriye kalan 4 fotoğraf...

1969’DA TPAO’NUN YÖNETİCİLERİ

Yıl 1969. TPAO’nun aslen Gaziantep’li Bölge Müdürü Fadıl Teymur idi. TPAO’nun ünite müdürlerini sosyal aktivitelerle buluşturan Teymur, üniteler arası futbol takımında da forma giymişti. Bu karede yer alanların çoğu hayatta değil. İsmail Nutku, Esat Can, Süreyya Ekim, Deve Yalçın, Hamit Bayrak ve Latif Kayıran’dan oluşan voleybol takımı TPAO’nun emektar sahasında bu hatıra kareyi çekmişti.

BİR NOLU MİSAFİRHANE HATIRASI

Bir zamanlar TPAO'daki 1 nolu misafirhane şimdi ki Kristal park ayarındaydı. Petrol yöneticileri, hafta sonu yaklaştı mı misafirhanede bir araya gelir yorgunluğu atardı. İşte 1964 yılında Özgen Eşref, Sait Şahankaya, Yalçın Altan, Vahit Kuzuoğlu, Tuncay Tümay ve Bumin Gürses'in eşleri ile birlikte bir masada toplandıkları siyah-beyaz kare.

SİTEDE VİLLA GİBİ KONUTLAR

Yıl 1969. Batman kent merkezinin cadde ve sokakları çamur ve tozdan geçilmezken, TPAO'nun sitesinde muhteşem villaları göz kamaştırırdı. Dört bir yanı yeşil olan villalarda Türkiye’nin ilk diplomalı petrolcüleri kalıyordu. O villalar halen günümüzde yıllara meydan okuyor.

GİRİK VE BALAMİR’İN BATMAN HATIRASI

1974 Yılında ‘Kuma’ filmini Batman’ın Hasankeyf ilçesi çevresinde çeken ünlü sanatçılar Hakan Balamir ve Fatma Girik bir ay süreyle TPAO'nun 1 nolu misafirhanesinde ağırlanmıştı. Dönemin TPAO’nun yöneticilerinin eşlerinden Ayşegül Can, Alev Akyazan, Gülay Güzelce, Yüksel Dumanlı, Deniz Erin, Ülkü Ülker ve Sevda Tümay, yeşilçam’ın devleri ile bu hatıra fotoğrafı çekmişti.

Editör: TE Bilişim